SORIN GRINDEANU: "Prima secţiune din tronsonul autostrăzii care va traversa Carpaţii intră în linie dreaptă"

G.B
Miscellanea / 7 februarie 2022

Sursa foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Sursa foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat astăzi contractul pentru Secţiunea 2 a autostrăzii Sibiu-Piteşti, în valoare de aproape un miliard de euro (4,250 miliarde lei, fără TVA), finanţarea urmând să fie asigurată din fonduri europene, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, potrivit Agerpres.

"Prima secţiune din tronsonul autostrăzii care va traversa Carpaţii intră în linie dreaptă! CNAIR a semnat astăzi contractul în valoare de aproape 1 miliard de euro (4,250 miliarde lei, fără TVA) pentru Secţiunea 2 a autostrăzii Sibiu-Piteşti! Finanţarea este asigurată din fonduri europene", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Cu o lungime de 31,33 km, Secţiunea Boiţa-Cornetu trebuie finalizată în anul 2027, asocierea de antreprenori turci având la dispoziţie 18 luni pentru proiectare şi 50 de luni pentru execuţie.

Potrivit ministrului, pe traseul acestei secţiuni, care face parte din coridorul 4 Pan-European, vor fi construite: 49 de poduri şi viaducte, 7 tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 metri şi 1.590 metri (lungime totală de 4.920 m), un ecoduct pentru mamifere mari în zona localităţii Lazaret, panouri fonoabsorbante în zonele în care traseul trece în apropiere de localităţi sau de arii protejate şi aliniamente de arbori în dreptul localităţilor, pentru reţinerea poluanţilor atmosferici.

CNAIR a anunţat la finele anului trecut că proiectarea şi execuţia lucrărilor de construcţie a secţiunii 2 din autostrada Sibiu - Piteşti vor fi realizate de Asocierea Mapa Insaat Ve Ticaret AS - Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret.

Conform CNAIR, durata de garanţie a lucrărilor este de 120 de luni.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. 1 miliard euro pentru 31km, rezulta 32 milioane euro/km...Au sarit cu pretul pe km de la 7 milioane, 11 miloane la 32 milioane euro. 31 km impartit la 5 ani, rezulta 6 km pe an, cu finantare asigurata:-)...constuctor turc, astia sifoneaza tot si trimit banii in Turcia, ordin de la Erdogan ca lira turceasca e praf. 5 ani pentru 31 km de autostrada...trebuie ca ne-am tampit cu totii

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb