Sorina Matei pierde un proces cu Dan Voiculescu

Elena Deacu
Media-Advertising / 14 martie 2015

Jurnalista Sorina Matei a pierdut procesul cu omul de afaceri Dan Voiculescu, pe care l-a acuzat de şantaj într-o emisiune a postului România TV din 2013.

Sorina Matei susţinea că Dan Voiculescu îl şantaja pe Crin Antonescu, căruia îi cerea să facă tot posibilul să obţină controlul asupra Ministerului Justiţiei, altfel trustul Intact nu l-ar mai fi putut sprijini mediatic.

Voiculescu a solicitat şi o despăgubire de 250.000 de euro jurnalistei, însă aceasta nu i-a fost aprobată în instanţ[, la fel cum i-a fost respinsă şi difuzarea deciziei pe postul România TV.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 30 de zile la Curtea de Apel Bucureşti.

Soluţia instanţei, pe scurt:

"Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Dan Voiculescu în contradictoriu cu pârâta Sorina Matei. Constată caracterul ilicit al faptelor imputate pârâtei, care a susţinut că reclamantul ar fi afirmat «Dacă nu te lupţi să păstrezi Ministerul Justiţiei, îmi va fi imposibil să-mi conving oamenii să te susţină. Este foarte posibil că vei pierde mult din susţinerea mediatică a Trustului Intact chiar dacă pentru noi nu vei fi un adversar şi nu cred ca iţi foloseşte o asemenea perspectivă dacă mai vrei să ajungi preşedinte al României. Cedarea asta îţi va provoca probleme mari şi în partid - i-ar fi spus domnul Voiculescu domnului Crin Antonescu - iar noi, chiar dacă nu îţi susţinem adversarii, şi ştii că am interzis prezenţa la Antenă a contestatorilor tăi, nu vom putea să nu mediatizăm pe post anumite tulburări din PNL», «Practic este un şantaj cu susţinerea mediatică a Trustului Intact» şi «Cum l-a şantajat Voiculescu pe Crin», în cadrul emisiunii Ediţie specială difuzată pe postul de televiziune România TV, în data de 2.04.2013.

Respinge ca neîntemeiate capetele de cerere referitoare la obligarea pârâtei Sorina Matei la plata sumei de 250 000 Euro pentru prejudiciile aduse imaginii, onoarei, reputaţiei şi prestigiului reclamantului Dan Voiculescu, precum şi la obligarea pârâtei la difuzarea dispozitivului hotărârii pe postul de televiziune România TV. Obligă pârâta la publicarea, pe proprie cheltuială, a dispozitivului prezentei hotărâri, în trei ziare de circulaţie naţională, respectiv Evenimentul Zilei, Libertatea şi Adevărul, după rămânerea definitivă a acesteia. Respinge ca neîntemeiată cererea de publicare a hotărârii judecătoreşti în integralitate. Respinge cererea de chemare în garanţie formulată de pârâta Sorina Matei, în contradictoriu cu chemaţii în garanţie SC Ridzone Computers SRL, Popa Cătălin, Moisoiu Bogdan şi Ghiţă Sebastian, ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Bucureşti,. Pronunţată în şedinţă publică azi, 12.03.2015".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb