SpaceX a ajuns să valoreze aproape 150 de miliarde de dolari

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 iulie 2023

SpaceX a ajuns să valoreze aproape 150 de miliarde de dolari

Business Insider: Compania lui Elon Musk este cel mai valoros startup din Statele Unite SpaceX este cel mai des folosit operator de rachete din lume, cu 180 de lansări pe orbită anul trecut

SpaceX, producătorul de nave spaţiale deţinut de miliardarul Elon Musk, valorează acum aproape 150 de miliarde de dolari, după ce a realizat a doua vânzare de acţiuni către investitori în ultimele şapte luni, scrie Business Insider.

Persoane din interiorul companiei au vândut acţiuni în valoare totală de 750 de milioane de dolari către investitori noi, la preţul de 81 de dolari pe titlu, echivalentul unei creşteri de 5% faţă de oferta din decembrie anul trecut, de 77 dolari, menţionează sursa citată, ce preia date CNBC.

SpaceX este cel mai valoros startup din Statele Unite, fiind cunoscut sub numele de "centicorn" - adică un unicorn tehnologic în valoare de 100 miliarde de dolari. Potrivit Wall Street Journal, investitorii în SpaceX sunt entuziasmaţi, în primul rând, de proiectul Starlink - un serviciu de comunicaţii prin satelit care îşi propune să revoluţioneze disponibilitatea Internet-ului în banda largă în special în zonele greu accesibile.

Fiind o companie privată, SpaceX nu este obligată să îşi publice rezultatele financiare, dar oferă periodic investitorilor posibilitatea să îşi vândă acţiunile ce le sunt oferite ca parte a pachetelor de compensare, conform Business Insider.

Musk este de părere că nu va mai fi nevoie de fonduri suplimentare pentru a-şi susţine proiectele. "Din ce ştiu, nu trebuie să mai strângem fonduri pentru SpaceX", a spus el în aprilie.

Fondată în 2002, SpaceX este cel mai intens folosit operator de rachete din lume, cu 180 de lansări pe orbită anul trecut. Pe de altă parte, oamenii de ştiinţă au confirmat că prin sateliţii Starlink se scurg anumite radiaţii în spaţiu. Potrivit unui studiu Radio Astronomy, aparatele electronice de la bordul sateliţilor emit unde radio de joasă frecvenţă care acum sunt captate de telescoape din zonele respective. Totuşi, SpaceX nu încalcă nicio lege, deoarece încă nu există linii directoare globale legate de radiaţiile provenite de la sateliţi, scrie Business Insider.

Musk nu are de gând să listeze SpaceX prea curând. Conform CNBC, miliardarul a afirmat că nu se aşteaptă ca acest lucru să se întâmple până în 2025 sau chiar mai târziu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb