Sport afectat de politică

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 26 august 2019

Sportul a avut adesea de suferit din cauza conflictelor dintre unele ţări, indiferent de motivaţia acestora (religioasă, economică, teritorială). Federaţiile internaţionale au fost nevoite să facă un adevărat "balet" la limita regulamentelor, în nemurate cazuri, tocmai pentru a nu turna inutil gaz pe foc , fotbalul fiind un adevărat campion la acest capitol.

Chiar în aceste zile Federaţia Internaţională de Tenis s-a confruntat cu o astfel de problemă. Astfel, Federaţia Internaţională a anunţat că a amânat pentru luna noiembrie întâlnirea de Cupa Davis dintre Pakistan şi India, din cauza tensiunilor dintre cele două ţări. Confruntarea era programată iniţial în septembrie, la Islamabad. ITF a precizat că meciul se va disputa în noiembrie din motive legate de siguranţă.

Tensiunile politice dintre cele două ţări au crescut recent, după decizia Indiei de a revoca autonomia Caşmirului indian. Din 1947, India şi Pakistan au dus trei războaie legate de această regiune. Potrivit L'Equipe, India a refuzat ca jucătorii săi să se deplaseze în Pakistan şi a cerut ITF să organizeze meciul pe teren neutru. Federaţia internaţională va continua să monitorizeze situaţia din regiune şi Comitetul de organizare a Cupei Davis va reanaliza în noiembrie condiţiile pentru a vedea dacă meciul se poate disputa. 

Există însă şi cazuri în care lucrurile se petrec şi în sens invers, dinspre sport spre politic. Un exemplu este "războiul fotbalului". La sfărşitul anilor "60, El Salvador şi Honduras "au reuşit" ca în urma unor meciuri ale echipelor naţionale de fotbal, ce contau pentru calificarea la Cupa Mondială din 1970, să pornească un conflict militar, cunoscut drept "războiul fotbalului" sau "războiul de 100 de ore". Tensiunile socio-politice dintre cele două ţări existau şi erau ţinute sub control, dar meciurile disputate în vara anului 1969 au fost practic factorul declanşator al confruntărilor armate dintre cele două state.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb