SPORT Vorbe multe, fotbal puţin

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 23 aprilie 2020

Vorbe multe, fotbal puţin

Conducătorii forurilor fotbalistice vorbesc non-stop despre modul în care se vor finaliza competiţiile întrerupte de pandemie, dar multe dintre discuţii nu au nicio bază solidă. Aşa stând lucrurile nu mai este de mirare că unele federaţii naţionale, decid, în ciuda recomandărilor, să oprească definitiv competiţiile. Dincolo de partea sportivă există şi o uriaşă miză financiară - drepturi Tv, contracte de publicitate, bilete-, dar nimeni nu vrea să rişte provocarea unor îmbolnăviri în masă.

UEFA a organizat o nouă videoconferinţă cu liderii tuturor federaţiilor europene. În urma discuţiilor avute de administraţia UEFA cu federaţiile naţionale, s-a decis că este necesară încheierea campionatelor pe teren pentru că meritul sportiv şi spiritul de competiţie sunt criteriile care trebuie să primeze. Astfel, noua dată limită pentru comunicarea echipelor participante în competiţiile europene este 20 iulie, precedentul termen era 30 iunie şi fusese stabilit de UEFA după consultările din 17 martie. Competiţiile europene sunt programate acum să debuteze pe 28-30 iulie, partidele tur, iar manşa secundă să aibă loc în perioada 4-6 august. Deciziile urmează să fie supuse aprobării în şedinţa Comitetului Executiv UEFA. Un alt subiect abordat în cadrul videoconferinţei a fost cel referitor la meciurile echipelor naţionale. După cum a fost comunicat deja, partidele ce trebuia să se dispute în luna martie şi luna iunie au fost amânate şi se vor desfăşura în toamna acestui an. În prezent, se lucrează cu trei scenarii pentru organizarea play-off-ului din toamnă, o decizie finală urmând să se ia pe 27 mai, când e programată o nouă şedinţă a CEx UEFA.

Federaţia Olandeză de Fotbal (KNVB) intenţionează să declare închis actualul sezon, după ce Guvernul a decis ca niciun eveniment public să nu aibă loc până la 1 septembrie. "KNVB va discuta cu UEFA, după această decizie a Guvernului. Faptul că în Olanda nu se poate juca fotbal înainte de 1 septembrie ridică numeroase provocări în plan de organizare, sportiv şi economic", a anunţat federaţia. Ajax şi AZ Alkmaar sunt în prezent în fruntea campionatului olandez, după 26 de etape, "lăncierii" având avantajul unui golaveraj mai bun. Belgienii au decis de asemenea să închidă sezonul competiţional, în condiţiile în care nu este clar pentru nimeni de la ce dată pot fi repornite, în siguranţă, campionatele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb