Răspunsul semnat de şeful Serviciului Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol din Societatea Română de Televiziune, Mircea Radu, transmis reprezentantei salariaţilor din Consiliul de Administraţie, Monica Ghiurco, demonstrează faptul că actuala conducere consideră instituţia publică de presă o unitate militară, unde membrii CA sunt incompatibili dacă se înscriu în Sindicatul MediaSind, întrucât membrilor CA care fac parte din sindicatul de casă al conducerii, nu li s-au făcut plângeri pentru incompatibilitate la ANI, aşa cum a fost cazul membrei CA, conform unui comunicat de presă al MediaSind.
În concepţia conducerii TVR membrul CA este incompatibil cu funcţia de membru de sindicat, motiv pentru care au fost depuse sesizări la ANI împotriva reprezentantei salariaţilor în Consiliul de Administraţie. În viziunea şefului Serviciului Comunicare, instituţia este asimilată unei instituţii publice în care "Persoanele care deţin funcţii de demnitate publică conform legii, magistraţii, personalul militar din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Protecţie şi Pază, Serviciul de Informaţii Externe şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, unităţile şi/sau subunităţile din subordinea ori coordonarea acestora nu pot constitui şi/sau adera la o organizaţie sindicală" - se arată în adresa semnată de fosta vedetă Mircea Radu.
Comunicatul precizează că SRTv este singura organizaţie din presă care are un compartiment pentru informaţii clasificate coordonat de un fost colonel din STS, Adrian Fulea, ceea ce nu este tocmai specific unei instituţii de presă care are ca misiune legală informarea corectă a publicului.
Acesta mai afirmă că Doina Gradea, Mircea Radu şi Adrian Fulea nu cunosc faptul că dreptul de afiliere la organizaţii sindicale este garantat de Constituţia României şi de Convenţiile Organizaţiei Internaţionale a Muncii la care România a aderat. Acţiunile ilegale ale administraţiei TVR împotriva membrilor de sindicat şi organizaţiei sindicale din TVR, vor fi sancţionate şi penal, dar şi de instanţele internaţionale. Deja, Guvernului României, prin Ministerul de Externe, a fost somat de către Consiliul Europei, în urma sesizării MediaSind şi a Federaţiei Europene a Jurnaliştilor, cu privire la acţiunile abuzive ale TVR împotriva membrilor MediaSind TVR.
Toate aceste abuzuri se întâmplă din cauza complicităţii parlamentarilor care ignoră toate sesizările şi alertele primite din partea angajaţilor, membrilor CA, societăţii civile faţă de situaţia dezastruoasă din Televiziunea Naţională. Singura şansă de salvare a celei mai mari instituţii de presă din România este ca justiţia să judece cu celeritate desele încălcări ale legii şi să sancţioneze faptele penale săvârşite de cei vinovaţi.