SRTV contribuie cu un milion de euro la "Cerbul de Aur"

Ziarul BURSA #Media-Advertising / 20 iulie 2005

Un număr de 19 interpreţi străini şi trei români va concura anul acesta pentru trofeul festivalului internaţional Cerbul de Aur, aflat la ediţia a XV-a şi care va avea loc la Braşov în perioada 21-24 septembrie, informează Rompres.

Concurenţii străini, majoritatea foarte tineri, vin din "cele patru zări" ale lumii, din ţări precum Canada, Lituania, Macedonia, Statele Unite, Malta, Italia, Croaţia, Marea Britanie, Bulgaria, Norvegia, Israel, Grecia, Georgia, Elveţia, China sau din exotica Republica Vanuatu (Vanessa Quai, din Vanuatu, la doar 16 ani, are deja la activ două participări în România la concursul pentru copii Steaua de Aur - "Golden Star" de la Bucureşti).

Selecţia naţională pentru secţiunea de interpretare a Cerbului, programată la TVR1 pe data de 5 august, adună 12 concurenţi din "noul val" al muzicii autohtone, admişi la preselecţia care a avut loc în luna mai: Mihai Trăistariu, Ovidiu Anton ("elev" al "Şcolii vedetelor"), Gina Pop Band, trupa de rock-pop Asha, Andra, Avantgarde, Mirage, Vicenzo, Etnic, Haiducii, multi-premiantul de la Mamaia şi Callatis, Rafael, şi trupa El Negro. Iniţial, şi-au dorit şi cei de la Mandinga, concurenţi la ediţia 2004, să participe la preselecţie, dar cum şi-au trimis cererea de înscriere cu cinci zile mai tîrziu decît termenul limită impus de TVR au pierdut "startul". Cei trei finalişti români pentru Braşov vor fi selectaţi în cadrul unui spectacol live de televiziune, în genul celui pentru Eurovision - 50% televoting şi 50% jurizare cu specialişti din televiziunea publică, principalul organizator, juriu care va fi anunţat abia în seara concursului pentru a fi înlăturate suspiciunile asupra corectitudinii selecţiei. Toţi concurenţii pot alege interpretarea melodiilor din concurs atît în limba română - idee care s-a impus deja ca o tradiţie a Cerbului de Aur încă de la primele sale ediţii -, cît şi într-o limbă de circulaţie internaţională.

De asemenea, va avea loc şi o preselecţie pentru Secţiunea videoclip a concursului, în cursul aces-tei săptămîni, rezultatele urmînd să fie publicate săptămîna viitoare. Organizatorii anunţă că nu este obligatoriu ca videoclipul să fie al uneia dintre piesele prezentate la secţiunea de interpretare, iar producţiile autohtone selecţionate vor participa la competiţie alături de videoclipurile internaţionale. Videoclipurile premiante vor fi prezentate în cadrul galei laureaţilor, avînd pe scenă artistul, care va interpreta piesa în full play-back, simultan cu proiecţia videoclipului. Şi anul aces-ta Cerbul vine cu promisiuni de recitaluri atractive. Deocamdată a fost semnat contractul cu celebrul Joe Cocker, care revine astfel în România după mai mulţi ani şi care va încheia cu recitalul de la Braşov un amplu turneu european desfăşurat pe tot parcursul verii. Staff-ul organizatoric al festivalului, în frunte cu directorul Irina Radu, se întîlneşte din nou cu autorităţile braşovene săptămîna aceasta pentru a discuta contribuţia financiară pe care o va avea Braşovul la acest eveniment de anvergură. Valoarea serviciilor acoperite din resursele locale este de 200.000 de euro, iar contribuţia SRTV se ridică la un milion de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb