Stânga radicală sud-africană manifestează împotriva rasismului la Ambasada SUA din Pretoria

S.B.
Internaţional / 8 iunie 2020

Stânga radicală sud-africană manifestează împotriva rasismului la Ambasada SUA din Pretoria

Peste 100 de susţinătoriai stângii radicale sud-africane s-au adunat azi în faţa Ambasadei Statelor Unite la Pretoria, în semn de protest faţă de rasism, violenţele poliţiştilor şi Donald Trump, informează news.ro.

"Jos rasismul!", "Jos imperialismul!", "Jos Donald Trump!", au scandat în faţa sediului ambasadei americane manifestanţii, conduşi de către "comandantul-şef" al Combatanţilor pentru Libertate Economică (EFF) Julius Malema.

Această adunare este cea mai importantă în Africa de Sud în cadrul unei mişcări de protest mondiale, declanşată de moartea lui George Floyd, un afroamerican asfixiat de un poliţist alb în timpul unei arestări la Minneapolis, în Statele Unite.

Susţinătorii EFF i-au adus un omagiu victimei, păstrând un moment de reculegere, în genunchi, opt minute şi 46 de secunde, timpul cât a fost imobilizat Floyd cu genunchiul pe gât, până la moarte.

"Există suficientă brutalitate asupra corpurilor noastre negre", a tunat Malema în faţa mulţimii, flancat de soţia unui bărbat ucis recent de armata sud-africană, însărcinată să impună respectarea izolării din cauza covid-19.

Potrivit sursei citate, liderul politic sud-african i-a criticat extrem de dur atât pe Donald Trump, pe care l-a catalogat drept un "adept la supremaţiei albilor", cât şi pe preşedintele sud-acfrican Cyril Ramaphosa, pe care l-a acuzat de relaxarea izolării impuse împotriva răspândirii epidemiei pentru a satisface "economia albă a ţării".

"Nu trebuie să-l mai ascultăm pe preşedintele" sud-african Cyril Ramaphosa, a îndemnat el.

EFF - cu o retorică anticapitalistă şi împotriva albilor - a obţinut 11% din voturi în alegerile generale din 2019, o ascensiune faţă de scorul din scrutinul precedent.

La un sfert de secol după căderea apartheidului, Africa de Sud rămâne sfâşiată din cauza unor inegalităţii rasiale extrem de puternice.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. mare miscare de protest mondiala , declansata de moartea lui GF.

    Da de copiii omorati in batai sau de foame nu aveti nici o "miscare" asa MONDIALA si spontana! 

    De batranii care au muritcu miile in azile sau acasa de COVID 19 neglijati mai de toata lumea (cu rare exceptii a unor OAMENI adevarati) , nu aveti ceva 'miscare"? 

    Ce dracu aveti voi cu reforma politiei in SUA? Este necesara si EVIDENT sa va face in tara unde ; 

    NU un afro-american (ca sunt satul de sintagma asta idioata) ci un cetatean american de ORIGINE AFRICANA a fost ucis de abuzurile unui criminaklpolitist , in tara unde un cetatean american de ORIGINE AFRICANA a fost presedinte 2 mandate! 

    Cat de fariseisi idioti pot sa fie cei care "protesteaza" din cauza victimei unui criminal, impotriva a ce (rasism in SUA????HAHAHA !Pai e mai mult rasism in Groerlanda decat in SUA  

    Si atunci tu care traiesti in Australia te aia grija (ca ai intrat in relaxare si ai INALTA constiinta ) de reforma politiei in USA! Cand tu in Australia DISCRIMINEZI sistematic arborigenii! Si asa mai departe pentru fiecare tara unde sunt "proteste"!

    Doamne in ce lume traim??? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb