Starship, racheta care va părăsi sistemul solar

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 22 noiembrie 2018

Elon Musk a anunţat că a decis să schimbe numele viitoarei rachete de mari dimensiuni construită de SpaceX din BFR în Starship.

Racheta BFR (Big Falcon Rocket) se va numi de acum înainte Starship, a scris şeful SpaceX, Elon Musk, pe Twitter, citat de news.ro. Starship ar trebui să părăsească sistemul nostru solar şi să viziteze şi alte sisteme solare, adică să fie capabilă să călătorească pe distanţe enorme. Cel mai apropiat sistem solar este Alpha Centauri, la 4,3 ani lumină distanţă de planeta noastră. Musk a confirmat, tot pe Twitter, că în lansările viitoare racheta va fi capabilă să atingă alte sisteme solare.

Sistemul folosit pentru propulsarea rachetei dincolo de zona gravitaţională a Pământului se va numi Super Heavy. Astfel numele complet al întregului ansamblu va fi Starship Super Heavy. În primă fază, racheta celor de la SpaceX este gândită pentru transportul interplanetar şi urmează să înlocuiască mai vechile rachete ale companiei, Falcon 9 şi Falcon Heavy. Deocamdată racheta Starship se află într-un stadiu incipient de dezvoltare, proces pentru care sunt direcţionate 5% din resursele SpaceX. În designul actual, aceasta are o lungime de 118 metri şi ar putea transporta o încărcătură de 100 de tone.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Daca luminii care are o viteza de 300.000 km/sec ii trebuie 4,3 ani pentru a junge la Alpha Centauri ,o racheta cu viteza de,sa zicem , 1.000.000 km/ora va face 300.000 x 3600 x4,3/1.000.000 adica4644 ani !!.!Treaba pare o frectie de amorul artei ,hai sa ne aflam in treaba ,Mircea fa-te ca lucrezi !

    1. Da. Toata lumea (mai ales din Romania) stie ca Musk asta e un prost, un tembel, un escroc. Inca nu e clar cum naiba tot ce atinge se transforma in aur si tipul a devenit miliardar pe la 30 de ani (si asta fara sa fie demnitar al statului roman!!!). Io cre-ca e tot o lucratura de-a lu'Soros si-a statului paralel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb