Statele UE, obligate să devină neutre climatic în următorii 30 de ani

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 9 octombrie 2020

Statele UE, obligate să devină neutre climatic în următorii 30 de ani

Bătălia cu schimbările climatice a înregistrat un nou...acord. Dacă toate acordurile, negocierile şi promisiunile pe acest subiect ar fi contorizate, clima ar deveni, instantaneu, perfectă pentru dorinţele omului modern. Parlamentul European a adoptat mandatul de negociere referitor la Legea europeană a climei cu 392 de voturi pentru, 161 împotrivă şi 142 abţineri. Toate statele membre UE trebuie să devină neutre din punct de vedere climatic până în 2050, transmite Parlamentul European, cerând obiective ambiţioase de reducere a emisiilor pentru 2030 şi 2040. Eurodeputaţii doresc eliminarea treptată, până la finalul lui 2025, a subvenţiilor directe şi indirecte pentru combustibilii fosili şi înfiinţarea unui Consiliu European pentru schimbările climatice.

Noua lege urmăreşte să transforme în obligaţie promisiunile prin care Uniunea s-a angajat să devină neutră din punct de vedere climatic până în 2050. Astfel, cetăţenii şi companiile europene vor beneficia de temeiul juridic şi predictibilitatea de care au nevoie pentru a se pregăti să facă faţă schimbărilor aferente. Eurodeputaţii insistă ca atât Uniunea Europeană, cât şi fiecare stat membru să ajungă să aibă un impact neutru asupra climei până în 2050. Ei mai susţin că Uniunea va trebui să înregistreze "emisii negative" după acea dată. Ei mai solicită fonduri suficiente în acest scop. Comisia trebuie să propună, până pe 31 mai 2023, prin procedura legislativă ordinară, o "traiectorie" la nivel european pentru a obţine o amprentă neutră de carbon până în 2050, susţin deputaţii. Comisia trebuie să ţină seama de cantitatea totală rămasă de emisii de gaze cu efect de seră (GES) care ar mai putea fi emisă de Uniune până în 2050 pentru a limita creşterea temperaturii globale în conformitate cu Acordul de la Paris. Traiectoria urmează să fie revizuită după fiecare evaluare la nivel global. Eurodeputaţii mai doresc să creeze un Consiliu European pentru schimbările climatice (ECCC). Acest organism ştiinţific consultativ independent privind schimbările climatice ar urma să analizeze dacă politicile sunt coerente şi să monitorizeze progresele realizate. Obiectivul actual al Uniunii pentru 2030 de reducere a emisiilor este de 40% comparativ cu nivelul emisiilor din 1990. În propunerea sa modificată de Lege europeană a climei, Comisia a propus recent ca obiectivul să fie majorat la "cel puţin 55%". Eurodeputaţii au fost şi mai ambiţioşi şi au cerut o reducere de 60% până în 2030, adăugând necesitatea ca obiectivele naţionale să fie adaptate într-un mod eficient şi corect. Ei au mai invitat Comisia să propună un obiectiv intermediar pentru 2040. Acesta ar urma să fie stabilit după o evaluare a impactului, pentru a garanta că Uniunea se înscrie în parametrii necesari pentru a-şi atinge obiectivul pentru 2050.

Uniunea Europeană şi statele sale membre trebuie, de asemenea, să elimine treptat, până cel târziu pe 31 decembrie 2025, toate subvenţiile directe şi indirecte pentru combustibilii fosili. Deputaţii subliniază că trebuie să se continue în paralel eforturile pentru a combate sărăcia energetică. Parlamentul este gata acum să înceapă negocierile cu statele membre, după ce Consiliul cade de acord asupra unei poziţii comune.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb