STATELE UNITE ALE AMERICII: Autorităţile le vor permite băncilor să accepte bani din afaceri legale cu marijuana

V.B.
Internaţional / 16 februarie 2014

Autorităţile le vor permite băncilor să accepte bani din afaceri legale cu marijuana

Trezoreria şi Departamentul de Justiţie din SUA le vor permite băncilor să accepte bani obţinuţi din afacerile legale cu marijuana, obligându-le, totodată, să verifice cu atenţie provenienţa fondurilor şi să raporteze eventualele ilegalităţi, potrivit Financial Times.

Decizia elimină unul dintre cele mai mari obstacole din calea dezvoltării afacerilor cu marijuana, legale în statele Washington şi Colorado (şi parţial legale în alte state), dar interzise de legislaţia federală. Până acum, băncile s-au ferit să facă afaceri cu comercianţii legali de marijuana, de teamă că ar putea fi puse sub acuzare.

Incapacitatea de a constitui depozite bancare sau de a accepta plăţi cu carduri de credit a determinat multe afaceri cu cannabis ("cannabusinesses") să opereze doar în numerar, provocând îngrijorare în privinţa siguranţei lor.

Recomandările publicate vineri prevăd că băncile pot oferi servicii afacerilor legale cu marijuana, fără să încalce legislaţia federală împotriva spălării de bani şi a finanţării terorismului, a declarat un oficial al Trezoreriei, care a adăugat: "Recomandările nu oferă protecţie faţă de inculpare, dar completează o decizie de anul trecut a Departamentului de Justiţie, potrivit căreia afacerile cu marijuana care respectă legile statale unde drogul este legal nu vor fi puse sub acuzare".

Wells Fargo (cea mai mare bancă din SUA în funcţie de capitalizarea de piaţă) a anunţat că analizează noile recomandări, dar, deocamdată, nu oferă servicii afacerilor cu marijuana, în conformitate cu legislaţia federală.

În prezent, marijuana este legală în scop medical în 20 de state federale şi în Districtul Columbia, iar statele Colorado şi Washington au dezincriminat inclusiv cultivarea şi comercializarea drogului în scopuri recreative. ArcView Group, un investitor în marijuana, anticipează că piaţa legală va atinge în acest an 2,6 miliarde de dolari.

Cultivatorii, retailerii şi guvernatorii din Colorado şi Washington fac lobby asupra guvernului federal, spre a-l determina să permită accesul la serviciile bancare, aducând ca argument riscurile implicate de afacerile în numerar.

În Colorado (unde vânzările legale au început luna trecută), comercianţii au angajat gărzi înarmate, cultivatorii vin cu banii în genţi pentru a plăti taxele, iar unele firme utilizează carduri preplătite pentru achitarea facturilor.

Asociaţia Bancherilor Americani consideră că decizia de vineri este insuficientă, întrucât, potrivit legilslaţiei federale actuale, posesia sau distribuirea marijuanei este ilegală, iar băncile care oferă servicii unor astfel de activităţi riscă să fie inculpate sau sancţionate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb