Statele Unite au lovit 15 ţinte houthi în Yemen

R.S.
Internaţional / 5 octombrie

Statele Unite au lovit 15 ţinte houthi în Yemen

Statele Unite au lovit vineri 15 ţinte houthi în Yemen, a anunţat armata americană, după ce rebelii, apropiaţi de Iran, au anunţat raiduri în patru provincii din ţara devastată de război, potrivit AFP.

Armata americană i-a vizat în mod regulat pe houthi în ultimele luni. Susţinând că acţionează în sprijinul palestinienilor din Fâşia Gaza, rebelii ţintesc nave pe care le consideră a fi legate de Israel, Statele Unite sau Regatul Unit în Golful Aden şi Marea Roşie, rute maritime vitale pentru comerţul mondial.

Forţele americane "au efectuat astăzi lovituri asupra a 15 ţinte în zonele din Yemen controlate de houthi", o mişcare rebelă susţinută de Iran, a declarat pe X Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (Centcom), scrie AFP.

Aceste atacuri au fost efectuate asupra unor ţinte, inclusiv infrastructuri "militare" ale houthi, a precizat Centcom, adăugând că ele au fost efectuate pentru a "proteja libertatea de navigaţie" şi a face "apele internaţionale mai sigure".

Anterior, Al-Massirah, canalul de televiziune al houthi, a relatat că atacurile americane şi britanice au vizat patru provincii yemenite controlate de rebeli, care deţin puterea într-o parte a ţării, într-un război care a devastat ţara timp de un deceniu.

"Această agresiune împotriva capitalei şi provinciilor yemenite după marşurile de solidaritate cu Libanul şi Gaza este o încercare disperată de a ne teroriza poporul", a declarat un lider houthi pentru Al-Massirah.

Potrivit Al-Massirah, patru atacuri au lovit capitala Sanaa şi şapte oraşul portuar Hodeida, unde corespondenţii AFP au auzit explozii. Celelalte lovituri au vizat provinciile Dhamar şi Al-Bayda.

Hodeida este principalul punct de intrare pentru mărfuri şi ajutor umanitar în zonele aflate sub controlul rebelilor yemeniţi şi a fost, de asemenea, vizat de mai multe ori de armata israeliană, în urma atacurilor houthi asupra Israelului.

Houthi fac parte din ceea ce Iranul, duşmanul declarat al Israelului, numeşte "axa rezistenţei", care include alţi aliaţi ai Hamasului palestinian, precum grupările irakiene şi Hezbollahul libanez.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2945
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9447
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.6265

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb