Statul asigură depozitarea gratuită a 1,2 milioane tone de grîu

Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 28 iunie 2004

Statul va asigura depozitarea gratuită a 1,2 milioane tone de grîu din producţia acestui an agricol, costul total fiind estimat la 338 miliarde lei, a anunţat la sfîrşitul săptămînii trecute, la Palatul Victoria, ministrul Agriculturii, Ilie Sîrbu. Grîul va fi depozitat pe perioadă de opt luni, dar nu mai tîrziu de 31 martie 2005. Ilie Sîrbu a precizat că estimările ministerului arată că în acest an nu se va pune problema unei crize a grîului, nici dacă se ia în calcul cea mai pesimistă variantă.

Guvernul a aprobat alte două Hotărîri referitoare la organizarea pieţei de cereale în România şi la crearea sistemului informaţional pentru piaţa agricolă. Prin organizarea pieţei de cereale se va cunoaşte exact preţul minim la cereale şi stocul de intervenţie la o serie de produse precum porumb, grîu, secară, orz, orez, seminţe de sorg, făină de grîu şi secară, malţ etc.

În funcţie de conjunctura pieţei, pentru fiecare an agricol (care începe la 1 iulie şi se sfîrşeşte la data de 30 iunie a anului următor) se stabilesc prin Hotărîre de Guvern produsele agricole, cotele aferente fiecărui produs care se va constitui în stocuri publice de intervenţie şi preţul de intervenţie, respectiv preţul cu care organismul de intervenţie autorizat achiziţionează un produs agricol în limita şi în condiţiile cotei stabilite, atunci cînd preţul de pe piaţă al acestui produs scade sub preţul de intervenţie.

Prin crearea Sistemului informaţional pentru piaţa agricolă se vor crea condiţiile cunoaşterii exacte a stocurilor, a preţurilor şi a calităţii produselor existente pe piaţă la un moment dat la o serie de produse precum cereale, oleaginoase, legume şi fructe proaspete, zahăr, vinuri, tutun, animale, lapte sau produse lactate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb