Casele de avocatură Salans (în prezent Dentons), David şi Baias, Bulboacă şi Asociaţii, Borza şi Asociaţii şi Boştină şi Asociaţii au depus oferte pentru acordarea de servicii juridice la vânzarea acţiunilor deţinute de stat la Romtelecom, ne-au declarat surse apropiate companiei. Ofertele au fost deschise vineri, la sediul Ministerului pentru Societatea Informaţională (MSI). Valoarea contractului este estimată între 128.000 şi 500.000 lei (fără TVA) în următoarele 24 luni.
"Credem că vânzarea de acţiuni şi ieşirea statului din acţionariat, având în vedere că investitorul privat deţine majoritatea acţiunilor, este varianta viabilă, din toate punctele de vedere. În acest moment, opţiunea noastră principală de privatizare este cea legată de listarea acţiunilor la Bursa din Bucureşti. Consultantul selectat ne va ajuta, însă, să identificăm metoda optimă de finalizare a privatizării Romtelecom, care să permită maximizarea profitului pentru stat", a declarat, în iulie, ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica.
La finele lunii iulie, MSI a anunţat că statul va angaja un consultant specializat pentru a vinde întreaga participaţie minoritară pe care o mai deţine la Romtelecom, reprezentând 45,99% din capitalul social. Potrivit caietului de sarcini, viitorul câştigător al licitaţiei va acorda asistenţă juridică pentru MSI în procesul de elaborare a actelor normative necesare în finalizarea procesului de privatizare şi va analiza şi elabora opinii juridice cu privire la documentele realizate de consultantul selectat de minister. "De asemenea, ofertantul câştigător va redacta şi furniza către MSI opinii juridice cu privire la procesul de privatizare a Romtelecom, proces ce va fi realizat de un consultant, banca de investiţii sau consorţiul format dintr-o bancă de investiţii şi consultant juridic, care să aibă capacitatea de a presta şi servicii de investiţii financiare pe piaţa de capital, precum şi cu privire la orice alte acţiuni a căror necesitate apare pe parcursul procesului de privatizare şi care sunt necesare pentru finalizarea cu succes a acesteia", se spune în caietul de sarcini. Cheltuielile de privatizare constând în plata consultantului, pregătirea şi realizarea privatizării etc. urmează să fie suportate de la bugetul de stat, în funcţie de sumele aprobate cu această destinaţie în bugetul ministerului.