Stocul modern de spaţii industriale şi logistice a ajuns la 1,3 milioane de metri pătraţi

Laura Boico
Companii / 14 iulie 2016

Stocul modern de spaţii industriale şi logistice din afara Capitalei a ajuns la 1,3 milioane de metri pătraţi, depăşindu-l pe cel din Bucureşti cu 30%, în primul semestru din acest an, potrivit unui comunicat al firmei DTZ Echinox remis redacţiei.

"La finalul S1 2016, stocul modern de spaţii industriale şi logistice din afara Capitalei a ajuns la 1,3 milioane de metri pătraţi, depăşind stocul din Bucureşti cu 30%. Regiunea cu cel mai mare stoc din afara Capitalei este zona de vest - 35%, urmată de sud (30%) şi nord-vest (18%). Oraşele cel mai bine reprezentate din punct de vedere al dezvoltărilor realizate sunt Timişoara (300.000 mp) şi Ploieşti (peste 250.000 mp), ambele cumulând aproximativ 50% din stocul naţional (excluzând Bucureşti). În ultimii doi ani şi jumătate, volumul spaţiilor tranzacţionate în afara Capitalei a fost de aproximativ 400.000 mp", se arată într-un comunicat al firmei DTZ Echinox.

Potrivit acestuia, Regiunea de Vest, deşi are cel mai mic număr de locuitori, iar venitul mediu lunar este cel mai ridicat în comparaţie cu celelalte zone analizate, a atras 45% din cerere, cu 175.000 mp din total.

În Bucureşti, cererea raportată la aceeaşi perioadă a depăşit 250.000 mp, ea provenind în principal din segmentul logistic, retail şi comerţ online.

"Există o efervescenţă a sectorului industrial - manifestată din perspectiva producătorilor, a retailerilor şi logisticienilor în căutare activă de spaţii. Acest optimism pentru piaţa din România vine ca răspuns la climatul economic pozitiv, forţa de muncă disponibilă şi calificată, precum şi la încrederea în dezvoltarea viitoare a ţării. În paralel, dezvoltatorii s-au remarcat printr-un interes crescut pentru achiziţii de terenuri în Bucureşti şi în celelalte oraşe, pentru a răspunde acestei cereri dinamice şi diversificate, având deschidere chiar şi proiecte speculative", a declarat Rodica Târcavu, senior broker Industrial Agency DTZ Echinox.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb