Stoenescu îi îndeamnă pe românii din Regatul Belgiei să se înscrie în Registrul electoral

Mina Irina
Politică / 18 iunie 2016

Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a avut ieri o întâlnire cu membri ai comunităţii româneşti din Bruxelles, context în care i-a îndemnat pe aceştia să se înscrie, în număr cât mai mare, în Registrul electoral, potrivit unui comunicat al MAE transmis redacţiei.

La întâlnirea cu reprezentanţii comunităţii româneşti, oficialul a prezentat formularul de înscriere, precum şi paşii pe care alegătorii din străinătate trebuie să îi urmeze, dacă doresc să voteze prin corespondenţă la scrutinul pentru alegerile parlamentare.

Totodată, el i-a îndemnat pe cei prezenţi să informeze şi alţi membri ai comunităţii româneşti din Belgia cu privire la noutăţile introduse de legea electorală, reiterând că toate informaţiile necesare pot fi găsite pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe şi a Autorităţii Electorale Permanente.

Demnitarul român a reafirmat şi interesul statului român pentru continuarea şi dezvoltarea programelor educative destinate tinerilor români stabiliţi în afara graniţelor şi pentru organizarea, în continuare, a cursurilor non-curriculare de limbă, cultură şi civilizaţie românească la nivelul asociaţiilor şi parohiilor româneşti de pe teritoriul belgian.

Stoenescu şi-a exprimat interesul pentru înfiinţarea unei grădiniţe bilingve în Bruxelles, precum şi pentru extinderea secţiei de limba română din cadrul şcolii Bruxelles IV.

Ministrul delegat i-a îndemnat pe românii prezenţi la întâlnire să se implice activ în viaţa societăţii belgiene şi să continue să construiască, împreună cu autorităţile de la Bruxelles, un parteneriat bazat pe valori europene şi pe promovarea multiculturalismului. El a evocat utilitatea dezvoltării de reţele profesionale româneşti, cu precădere a celor formate din specialişti români care lucrează în instituţiile europene, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb