STUDIU:  34% dintre români au renunţat sau au limitat activitatea fizică din cauza pandemiei

S.B.
Companii / 18 octombrie 2021

34% dintre români au renunţat sau au limitat activitatea fizică din cauza pandemiei

Conform studiului realizat de Huawei Consumer BG şi IPSOS, pandemia i-a făcut pe oameni să limiteze sau chiar să renunţe la activitatea fizică.

Studiul, realizat în 10 ţări din sud-estul şi centrul Europei, a scos în evidenţă activităţile pe care oamenii le-au desfăşurat în pandemie şi cum s-au schimbat obiceiurile de a petrece timpul liber. Majoritatea persoanelor chestionate au indicat faptul că stilul lor de viaţă s-a schimbat mult de-a lungul anului trecut. În România, 34% dintre respondenţi au spus că au renunţat sau au limitat activitatea fizică.

În studiul IPSOS realizat pentru Huawei în Austria, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Grecia, Ungaria, Polonia, România, Serbia şi Turcia respondenţii au indicat modul în care stilul lor de viaţă s-a schimbat şi activităţile pe care aceştia le practică mai mult având în vedere contextul pandemic. Astfel, printre efectele pandemiei devenite acum activităţi recurente, 58% dintre români au admis faptul că au petrecut mai mult timp în faţa televizorului sau a calculatorului. 32% dintre aceştia au menţionat faptul că din cauza pandemiei au fost nevoiţi să îşi anuleze o călătorie, iar 31% au limitat sau au renunţat la hobby-ul preferat.

Pandemia a afectat şi relaţiile interumane, 29% dintre românii participanţi la studiu au spus că relaţiile de prietenie s-au deteriorat în ultimele luni. Mai mult, 42% dintre ei au spus că nivelul de anxietate a crescut, iar 43% au probleme parte de probleme cu somnul, lucruri care duc la mâncatul nesănătos, 36% dintre aceştia spunând că au început să mănânce mai puţin sănătos.

Din fericire, mulţi îşi doresc să schimbe acest lucru. 71% dintre românii chestionaţi au spus că simt nevoia să-şi îmbunătăţească sănătatea fizică şi 59%, de asemenea, sănătatea mintală. În plus, la nivel general, în cazul tuturor ţărilor participante la studiu, 63% simt nevoia să-şi îmbunătăţească starea fizică şi 56% sănătatea mintală. În acest scop, oamenii caută diferite soluţii care să-i ajute în acest demers şi să se întoarcă la activităţile şi stilul de viaţă dinaintea pandemiei. La îndemâna lor există noi tehnologii, gata să-i ajute oricând.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb