STUDIU ACCACE: Majoritatea companiilor din ţările din ECE, mulţumite de decizia de externalizare a serviciilor

F. A.
Companii / 24 mai 2012

Majoritatea companiilor din ţările din ECE, mulţumite de decizia de externalizare a serviciilor

Perioada de criză economică din ultimii trei ani a determinat companiile din toată Europa să fie mai prudente în ceea ce priveşte planurile de investiţii şi, în acelaşi timp, le-a responsabilizat pentru a-şi asigura cash flow-ul, necesar derulării activităţii curente, arată un studiu Accace. Un rol deosebit de important în eficientizarea operaţiunilor l-a avut, în toată această perioadă, externalizarea diferitelor servicii, ca o metodă eficace de a controla costurile.

Această tendinţă s-a manifestat şi în ţara noastră, unde atât oferta de servicii ce pot fi externalizate, cât şi procentul companiilor care au apelat la aceste servicii au crescut în 2011 şi prima parte a anului 2012, după cum arată concluziile unui studiu efectuat de către Accace, unul dintre liderii din Europa Centrală şi de Est (ECE) pe piaţa de consultanţă în management financiar şi externalizare. Ȋn ţara noastră, rata de penetrare a externalizării sare de 80% şi este ȋn creştere. Ţara noastră este astfel ȋn concordanţă cu tendinţa globală, previziunile fiind că piaţa de outsourcing va creşte la nivel mondial cu 5% ȋn 2012.

Bogdan Badea, Business Development Manager Accace România, a declarat: "Am realizat acest studiu deoarece am dorit să ştim ȋn ce măsura clienţii noştri au avantaje reale prin externalizarea serviciilor, ce nemulţumiri au, ce dezavantaje percep şi cum putem să venim ȋn ȋntâmpinarea nevoilor lor. Ne bucurăm să constatăm că firmele care apelează la externalizarea serviciilor o fac ȋn cunoştinţă de cauză, acordând o atenţie deosebită condiţiilor de livrare a serviciilor, a calităţii acestora, şi cântărind atent avantajele şi dezavantajele pe care externalizarea le prezintă. Faţă de anii trecuţi, este evident că piaţa serviciilor de externalizare s-a maturizat, iar clienţii cântăresc mai atent decizia de a colabora cu o firmă externă şi aleg cu precauţie firmele repective".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb