Companiile care se implică în dezvoltarea programelor de wellbeing în folosul angajaţilor, au înregistrat o creştere, în medie, de 21% a productivităţii, arată studiul State of Workplace Wellbeing, efectuat de Gallup în peste 100 de ţări, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.
Mai mult, conform studiului The Business of Wellbeing: A Global perspective, realizat de Virgin Pulse Institute, s-a observat o scădere cu 27% a absenteismului în rândul angajaţilor companiilor care le oferă acestora programe de wellbeing.
Nu în ultimul rând, companiile care investesc în wellbeingul angajaţilor pot obţine un ROI (return on investment) de până la 6 ori mai mare. Printre beneficiile identificate se numără scăderea costurilor asociate cu asistenţa medicală, reducerea absenteismului şi a fluctuaţiei personalului şi creşterea productivităţii.
Companiile din România au început să deruleze astfel de programe ce au scopul de a îmbunătăţi starea de bine a angajaţilor şi de a crea un mediu de lucru pozitiv, se mai arată în comunicat.