Studiu: Ce îşi doresc părinţii români pentru copiii lor şi care sunt cele mai mari temeri?

A.F.
Miscellanea / 1 iunie 2023

Studiu: Ce îşi doresc părinţii români pentru copiii lor şi care sunt cele mai mari temeri?

"Sănătate, că-i mai bună decât toate" pare a fi o expresie care să reprezinte realitatea din familiile din România, după cum o arată un studiu recent, conform unui comunicat remis redac'iei. Investiţiile în analize genetice, asigurări private de sănătate şi recoltarea de celule stem sunt considerate măsuri importante pentru a asigura un viitor sănătos pentru copii.

Conform comunicatului, un studiu recent comandat de Cord Blood Center, prima şi cea mai mare bancă de celule stem din România, a analizat priorităţile şi temerile părinţilor români în ceea ce priveşte sănătatea copiilor lor. Rezultatele cercetării au evidenţiat faptul că sănătatea copiilor reprezintă principala dorinţă a părinţilor, cu o pondere semnificativă în preferinţele lor.

Astfel, conform studiului, părinţii acordă o importanţă deosebită sănătăţii copiilor lor, aceasta reprezintând principala lor dorinţă pentru viitorul micuţilor în cazul a aproape 80% dintre respondenţi. Siguranţa financiară, deşi este un aspect important în viaţa oricărui părinte, este pusă pe primul plan doar de 14% dintre aceştia.

Astfel, în încercarea de a asigura sănătatea micuţilor, 64% dintre viitoarele mame ar investi în analize genetice, 51% ar opta pentru o asigurare privată de sănătate, iar 50% dintre femei consideră recoltarea de celule stem ca pe o măsură de precauţie şi plasă de siguranţă pentru viitorul copilului lor.

"Chiar dacă decizia recoltării la naştere a celulelor stem este văzută de către părinţi ca un mod de a le asigura micuţilor accesul la terapii celulare în viitor, nu mulţi ştiu că prin recoltarea placentei la naştere şi stocarea diferitelor tipuri de celule stem din acest ţesut timp de decenii, în condiţii de criogenie, putem asigura accesul întregii familii la terapiile celulare viitoare. Acest lucru este cu atât mai valoros, având în vedere că în placentă sunt şi celule imunoevazive şi pot fi utilizate atât pentru copilul de la care s-au recoltat, cât şi pentru părinţi sau bunici, oferindu-le o şansă la o viaţă mai sănătoasă şi mai lungă", a declarat dr. Bogdan Coltor, reprezentant medical Cord Blood Center.

În luarea deciziei, 41% dintre femei mărturisesc faptul că trebuie să acorde o atenţie mai mare aspectului financiar atunci când iau în considerare alegerile privind sănătatea copilului lor. Cu toate acestea, rolul medicului ginecolog este unul important, iar recomandările acestuia şi informaţiile pe care le transmite reprezintă principala sursă de informare pentru 72% dintre femei şi 76% dintre bărbaţi.

"Discuţiile dintre medicul ginecolog şi viitorii părinţi sunt cruciale pentru a informa cuplul atât despre evoluţia sarcinii, cât şi despre opţiunile pe care le au în ceea ce priveşte noile descoperiri şi perspectivele terapeutice inovatoare. Vorbim aici despre placenta care până recent nu era luată în seamă deşi conţine cea mai mare cantitate de celule stem, ceea ce o transformă într-un factor esenţial în cercetările privind terapia celulară. Această descoperire deschide noi perspective în domeniul tratamentului unor afecţiuni, iar astfel de informaţii le permit părinţilor să ia decizii mai înţelepte şi mai informate şi pot conduce la o colaborare mai strânsă între medic şi pacienţi", afirmă dr. Ioan Boleac, medic primar în Obstetrică-Ginecologie.

Religia, un impediment în calea inovaţiei în medicină

Într-un procent mai mic, dar care însă nu poate fi ignorat, 9% dintre bărbaţi şi 6% dintre femei au declarat că sunt reticenţi în a apela la recoltarea de celule stem din cordonul ombilical şi placentă din motive religioase.

Studiul comandat de Cord Blood Center a implicat 400 de respondenţi, femei şi bărbaţi, din toate regiunile României, cu vârste cuprinse între 18 şi 39 de ani. Cercetarea a fost realizată în perioada 18-23 martie, de către MNForce.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb