STUDIU CISCO: Aproape jumătate dintre consumatori susţin că sunt companii care nu explică cum folosesc datele personale

G.U.
Companii / 15 decembrie 2021

Aproape jumătate dintre consumatori susţin că sunt companii care nu explică cum folosesc datele personale

Aproape jumătate (46%) dintre consumatorii globali susţin că nu pot să-şi protejeze datele personale, iar principalul motiv invocat este acela potrivit căruia companiile nu sunt explicite referitor la modul în care folosesc aceste informaţii, potrivit studiului Cisco 2021 Consumer Privacy Survey, publicat astăzi.

Potrivit studiului, aproape o treime dintre respondenţi au devenit "Privacy Actives" ("activişti" pentru respectarea confidenţialităţii) şi au recurs inclusiv la schimbarea companiilor sau a furnizorilor de servicii, ca urmare a politicilor acestora cu privire la date. În plus, 25% au adresat întrebări organizaţiilor în legătură cu datele lor, iar 17% au solicitat modificări sau ştergeri ale acestor date.

De asemenea, 60% din totalul celor chestionaţi au considerat că legile privind confidenţialitatea datelor din ţara lor au un impact pozitiv, faţă de numai 4%, care au spus că au un impact negativ. Cu toate acestea, doar 43% sunt la curent cu aceste legi.

În ciuda pandemiei, majoritatea consumatorilor (62%) afirmă că vor să existe foarte puţine limitări referitoare la viaţa privată sau că nu vor să aibă nicio limitare. În acelaşi timp, aceştia susţin eforturile organizaţiilor de a crea medii de lucru sigure, iar 60% sunt de acord cu angajatorii care le solicită angajaţilor un certificat de vaccinare.

Potrivit studiului, cei mai mulţi dintre respondenţi cred că organizaţiile au responsabilitatea de a utiliza AI (inteligenţa artificială) într-o manieră etică, iar 56% sunt foarte îngrijoraţi de modul în care aceasta este utilizată în prezent. De asemenea, între 37% şi 55% dintre consumatori (în funcţie de diferite cazuri de utilizare) ar avea mai puţină încredere în organizaţiile care se implică în aceste activităţi.

Astfel, reprezentanţii Cisco consideră că respectarea vieţii private este un drept fundamental al omului, iar confidenţialitatea datelor continuă să fie o prioritate pentru consumatori, iar organizaţiile trebuie să protejeze datele personale şi să consolideze încrederea consumatorilor în modul în care sunt utilizate aceste date.

studiul Cisco 2021 Consumer Privacy Survey privind protecţia vieţii private a consumatorilor, care explorează acţiunile pe care le întreprind oamenii pentru a-şi proteja viaţa privată, impactul reglementărilor legate de confidenţialitatea datelor, atitudinea oamenilor cu privire la utilizarea informaţiilor despre pandemie şi utilizarea tot mai extinsă a informaţiilor cu caracter personal în luarea deciziilor prin intermediul inteligenţei artificiale (AI). Raportul, aflat la cea de-a treia ediţie, se bazează pe răspunsurile anonime primite de la 2.600 de respondenţi din 12 ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb