Studiu EY: Băncile din Marea Britanie şi din Europa fac progrese în programele de reformă Basel III

S.B.
Bănci-Asigurări / 31 mai 2022

Studiu EY: Băncile din Marea Britanie şi din Europa fac progrese în programele de reformă Basel III

Băncile globale cu sediul în Marea Britanie şi în Europa raportează progrese semnificative în ceea ce priveşte conformitatea cu Basel III, cu mult înainte de termenul limită de implementare din ianuarie 2025, potrivit recentului studiu EY.

Cadrul Basel III urmăreşte să consolideze rezilienţa sistemului bancar, în principal prin standardizarea abordării riscului de credit, a CVA risc şi a riscului operaţional.

Studiul EY include 51% din băncile cu sediul în Marea Britanie, 27% din băncile europene şi 29% din băncile cu sediul în SUA în funcţie de active. Rezultatele studiului arată că toate băncile britanice analizate, 61% din băncile europene şi 57% din băncile americane au mobilizat în prezent un program de reformă Basel III. Mai mult, jumătate dintre băncile din Marea Britanie, aproape o cincime (17%) dintre băncile europene şi 29% dintre băncile americane folosesc reformele Basel III pentru a accelera şi a realiza schimbări semnificative şi transformaţionale în ceea ce priveşte managementul datelor, tehnologia şi modelul operaţional în întreaga organizaţie.

Deşi se înregistrează progrese, sondajul constată că 83% dintre băncile din Marea Britanie şi 67% dintre băncile europene nu au determinat încă abordarea în alocarea impactului asupra capitalului generat de impunerea pragului standardizat introdus de reformele Basel III - o cerinţă de bază a reglementării care e însă puţin probabil să fie aplicabilă în SUA.

De asemenea, sondajul a constatat că toate băncile participante au desemnat un sponsor la nivel executiv pentru program. În cazul a jumătate dintre băncile din Marea Britanie, o treime dintre băncile europene şi 29% dintre băncile americane acest sponsor este un director executiv din zona financiară. Mai puţin de o cincime (17%) din băncile din Marea Britanie şi Europa au desemnat un sponsor din domeniul managementului riscului, iar 33% dintre băncile din Marea Britanie, 44% dintre băncile europene şi 57% dintre băncile americane au organizat o administrare/ responsabilitate comună între cele două funcţii.

Creşterea costurilor şi calitatea datelor în centrul atenţiei

Calitatea şi disponibilitatea datelor necesare pentru a se conforma cu cerinţele Basel III a fost identificată ca fiind cea mai importantă provocare pentru realizarea reformelor pentru 60% dintre băncile britanice monitorizate şi 33% dintre băncile europene.

Costurile reprezintă, de asemenea, un domeniu problematic, existând divergenţe semnificative în experienţa băncilor în ceea ce priveşte costurile asociate cu implementarea reformelor Basel III. Două treimi (67%) dintre băncile din Marea Britanie raportează o creştere a costurilor legate de reformele Basel III în ultimele 12 luni, faţă de doar 22% dintre băncile europene. 57% dintre băncile din SUA raportează o creştere a costurilor.

Mai puţin de o cincime (17%) dintre băncile din Marea Britanie estimează costuri pentru întregul proces de punere în aplicare a FRTB - ansamblul cuprinzător de norme de capital introduse de reformele Basel III - mai mici de 10 milioane USD, faţă de 76% dintre băncile europene şi 29% dintre băncile americane. Jumătate (50%) dintre băncile din Marea Britanie anticipează costuri de punere în aplicare a FRTB care ar putea ajunge la peste 100-200 milioane USD, faţă de doar 6% dintre băncile europene şi 29% dintre băncile americane.

Jared Chebib, lider EMEIA Basel III şi partener bancar la EY: "Pe măsură ce ne apropiem de termenul limită de conformare, ne aşteptăm ca resursele, costurile şi cerinţele prezentate de implementare să crească. Organizaţiile trebuie să identifice şi să aloce sponsorizări de nivel superior elementelor-cheie ale programului de reformă pentru a se asigura că impulsul este menţinut spre termenul limită - chiar şi atunci când autorităţile de reglementare globale continuă să îşi finalizeze poziţia."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb