STUDIU HOPE AND HOMES FOR CHILDREN: "2 din 3 respondenţi nu intenţionează să se vaccineze împotriva covid"

A.P.
Miscellanea / 23 martie 2021

"2 din 3 respondenţi nu intenţionează să se vaccineze împotriva covid"

Datele colectate arată că 2 din 3 respondenţi au spus că nu intenţionează să se vaccineze (51%) sau că nu ştiu dacă vor să se vaccineze (24%), potrivit unui studiu al Hope and Homes for Children.

Doar 25% dintre persoanele vulnerabile respondente au declarat că se vor vaccina, acest procent fiind semnificativ sub media naţională (conform unui studiu recent comandat de STRATEGIC Thinking Group - Asociaţia Grupul de Gândire Strategică şi publicat de Agerpres, peste 55% dintre români intenţionează să se vaccineze).

Mai mult de jumătate dintre respondenţi nu ştiu unde este cel mai apropiat centru de vaccinare (65%) sau nu ştiu cum să se programeze la vaccin (59%), cei mai mulţi dintre respondenţi fiind tineri, sub 40 de ani. 1 din 5 respondenţi nu ştie că vaccinul este gratuit.

Din majoritatea respondenţilor care nu intenţionează să se vaccineze, cei mai mulţi au menţionat că nu doresc să se vaccineze de frica reacţiilor adverse grave. O parte au motivat că nu au suficiente informaţii, fiind urmaţi de respondenţii care au invocat drept motiv afecţiuni/situaţii medicale şi de respondenţii care au motivat motive religioase. Cei mai mulţi dintre cei care au răspuns că nu se vor vaccina raportează vizite rare la medicul de familie.

Dintre respondenţii care au menţionat că intenţionează să se vaccineze, cei mai mulţi au motivat că o fac pentru siguranţa personală, fiind urmaţi de cei care au menţionat că se vaccinează pentru siguranţa celor din jur. Totodată, o parte dintre respondenţi au menţionat se vaccinează din obligativitate sau din necesitate (locul de muncă fiind menţionat de cele mai multe ori) sau pentru că au încredere în vaccin.

Prima sursă de informare cu privire la infecţia COVID - 19 este TV-ul, urmat îndeaproape de ştirile din online şi de pe reţelele de socializare, potrivit studiului.

Doar 5% dintre respondenţii din comunităţile vulnerabile îşi iau informaţiile de la medicul de familie.

Studiu realizat de Loredana Dobrea, sociolog colaborator în cadrul Institutului Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală, pentru Hope and Homes for Children, în martie 2021. În cadrul studiului au fost incluşi 154 de respondenţi din comunităţi vulnerabile din judeţele MM, BH, BT, BV, SB, BN, SV, NT, B.

Eşantionul nu este reprezentativ la nivel naţional, ci ne oferă o imagine specifică asupra comunităţilor vulnerabile în cadrul cărora Hope and Homes for Children derulează intervenţii.

Dacă decizi să dezvoltaţi acest subiect, te pot pune în legătură cu cei de la Hope and Homes for Children pentru detalii şi eventuale intervenţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb