STUDIU IDC Livrările anuale de dispozitive smart home - 1,39 miliarde de unităţi în 2023

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Companii / 9 decembrie 2019

Livrările anuale de dispozitive smart home - 1,39 miliarde de unităţi în 2023

Livrările globale de dispozitive pentru case inteligente (smart home) vor avea o creştere agregată (CAGR) de 14,4% în perioada 2019-2023, conform unei analize International Data Corporation (IDC), preluată de smart-energy.com

În prezent, aceste livrări sunt de 815 milioane de unităţi şi sunt estimate să ajungă la peste 1,39 miliarde de unităţi pe an în 2023. Pentru anul curent, avansul este estimat la 23,5%.

Adam Wight, analist la divizia IoT Consumer din cadrul IDC, a declarat: "Creşterea pieţei în următorii ani va fi impulsionată de o combinaţie între presiunile de scădere a preţurilor, pe fondul intensificării concurenţei; adoptarea din ce în ce mai extinsă a asistenţilor inteligenţi şi creşterea gradului de conştientizare a consumatorilor cu privire la facilităţile, economiile de costuri şi reducerea consumului de energie pe care le oferă dispozitivele smart home".

Conform analizei, Statele Unite sunt aşteptate să aibă cea mai mare cotă pe această piaţă, cu o creştere anuală de 9,5% a livrărilor. Livrările de profil pe piaţa SUA sunt estimate la peste 560 de milioane de unităţi în 2023.

Pentru China, estimarea arată cea mai mare creştere agregată (22,6%) între 2019 şi 2023, urmând Canada - cu 19,9% şi Europa de Vest - cu 14,7%.

Preocuparea continuă cu privire la securitate şi confidenţialitate, sensibilitatea consumatorilor la costurile mari şi permanente ale dispozitivelor şi serviciilor în materie, precum şi incertitudinea economică în creştere, care rezultă din volatilitatea pieţelor financiare din întreaga lume, sunt aşteptate să limiteze creşterea pieţei dispozitivelor pentru casele inteligente.

Potrivit backendnews.net, cel mai mare volum de livrări în domeniul analizat va fi realizat pe segmentul dis-pozitivelor de divertisment (29,9% din total, în 2023), în condiţiile în care preţurile vor fi în scădere, iar funcţionalităţile tot mai avansate. Urmează dispozitivele de monitorizare/securitate a domiciliului, precum camerele inteligente şi sistemele de blocare inteligente (22,1% din livrări în 2023), cu un avans agregat de 18,4%.

Rata de creştere a livrărilor de difuzoare şi afişaje inteligente este aşteptată să încetinească până la o singură cifră în următorii câţiva ani, fiind preconizat un plus de 8,7% în 2022 şi de 4,7% în 2023, deoarece baza instalată a acestor dispozitive se apropie de saturaţie, iar consumatorii se îndreaptă s-pre alte posibilităţi de a accesa asistenţi inteligenţi din casă, cum sunt termostatele, aparatele electrocasnice şi televizoarele.

(Articol preluat din Revista BURSA Construcţiilor)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb