STUDIU: ÎN ULTIMII 5 ANI, Vânzările locuinţelor de lux au ajuns să reprezinte 5% din totalul pieţei imobiliare

Stelian Bădescu
Companii / 12 septembrie 2016

Vânzările locuinţelor de lux au ajuns să reprezinte 5% din totalul pieţei imobiliare

Vânzările locuinţelor de lux au crescut spectaculos în ultimii 5 ani şi au ajuns să reprezinte 5% din totalul pieţei imobiliare, în condiţiile în care circa 30% din proprietăţile disponibile la vânzare sunt listate la preţuri de peste un milion de euro, conform unui studiu al unei companii de consultanţă imobiliară.

Clienţii cu venituri ridicate şi expaţii care conduc companii multinaţionale sunt principalii cumpărători. Cea mai nouă tendinţă remarcată pe acest segment este dorinţa cumpărătorilor de a achiziţiona proprietăţi deja amenajate de arhitecţi şi designeri, pentru a se putea muta în cât mai repede, arată un studiu realizat de Regatta Real Estate, citat de Agerpres. De asemenea, în cazul proprietăţilor de patrimoniu şi al clădirilor istorice, sunt căutate cele deja reconsolidate şi renovate, în care detaliile şi finisajele originale sunt păstrate în stare cât mai bună.

În timp ce clienţii care achiziţionează proprietăţi în Bucureşti sunt interesaţi fie de clădiri istorice, fie de clădiri moderne, dar situate în zonele centrale ale oraşului, clienţii care caută vile în afara Capitalei preferă proprietăţile situate pe malul unuia din lacurile din jur. Preferatele clienţilor pe segmentul de lux sunt lacurile Snagov, Buftea şi Mogoşoaia.

"Există investitori care cumpără, să zicem, cu 600.000 de euro o casă, mai investesc în ea 500.000 de euro şi reuşesc să o vândă cu aproape 2 milioane de euro", explică preşedintele Regatta Real Estate, Eduard Uzunov.

Totodată, cel puţin pe segmentul imobilelor de lux, preţurile rămân semnificativ mai mici decât în 2008. Astfel, în zona Primăverii, preţurile terenurilor variază între 2.000 şi 4.000 euro/mp, iar apartamentele se vând cu preţuri cuprinse între 1.500 şi 5.000 euro/mp.

"În 2008, preţurile apartamentelor porneau de la circa 5.000 de euro metrul pătrat şi ajungeau la 8.000 de euro metrul pătrat", precizează Uzunov. Astfel, preţul unui apartament situat în zona Primăverii porneşte în prezent, de regulă, de la 200.000 de euro în sus.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb