STUDIU Instabilitatea politică din România a dus la amânarea proiectelor de investiţii

A.G.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 13 decembrie 2012

Instabilitatea politică din România a dus la amânarea proiectelor de investiţii

Instabilitatea politică din România a făcut ca foarte mulţi investitori să îşi pună în aşteptare proiectele de investiţii şi, chiar mai rău, numeroşi investitori şi-au închis afacerile din piaţa românească, se arată în cea de-a 15-a ediţie a Studiului trimestrial privind Condiţiile Economice Globale (GECS) realizat de către ACCA (the Association of Chartered Certified Accountants) şi IMA (the Institute of Management Accountants). "România se confruntă cu provocări mai dificile, frământările politice, în absenţa unui guvern stabil, conducând la incertitudine şi la îngheţarea proiectelor de infrastructură", se arată în document.

Potrivit acestuia, nivelul de încredere în economia globală s-a redus în trimestrul 3 al anului 2012.

"În prezent, 67% dintre respondenţi consideră că economia globală stagnează sau regresează. Analize suplimentare sugerează că această reducere recentă a încrederii se datorează aproape în întregime modificării fundamentelor în sectorul de afaceri - cum ar fi cererea, accesul la finanţare, plata promptă şi inflaţia - în raport cu sentimentele respondenţilor. La nivel global, reducerea s-a concentrat asupra economiei reale, întreprinderile mici şi mijlocii fiind cel mai grav afectate", informează GECS.

Studiul arată arată că sentimentul legat de sectorul de afaceri în Europa Centrală şi de Est (ECE) este mai puţin optimist decât cel din ţările vecine din Europa de Vest.

"Încrederea în sectorul de afaceri în ECE nu şi-a revenit în cel de-al treilea trimestru, iar profesioniştii din domeniul finanţelor din această zonă au fost cel mai puţin încrezători din eşantionul selectat de ACCA/IMA, numai 10% dintre respondenţii din această regiune raportând creşteri ale nivelului de încredere, în raport cu 41% care au raportat reduceri ale acestuia. Numai 16% dintre respondenţi consideră că economia globală îşi revine, ceea ce transformă ECE în cea mai puţin optimistă regiune inclusă în studiu", mai arată studiul GECS.

La nivel global, raportul a evidenţiat menţinerea incertitudinii în regiunea Asia-Pacific, care încă resimte efectele crizei economice din China.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb