STUDIU ORACLE: Accelerarea transformării şi adoptarea rapidă a soluţiilor digitale pot fi esenţiale pentru supravieţuirea şi dezvoltarea companiilor

G.U.
Companii / 3 februarie 2021

Accelerarea transformării şi adoptarea rapidă a soluţiilor digitale pot fi esenţiale pentru supravieţuirea şi dezvoltarea companiilor

Accelerarea transformării şi adoptarea rapidă a soluţiilor digitale pot fi esenţiale pentru supravieţuirea şi dezvoltarea companiilor, atât pentru sectorul public, cât şi cel comercial, conform unui comunicat de presă. Acestea sunt concluziile celui mai recent studiu IDC, sponsorizat de Oracle, în rândul respondenţilor din cele opt state europene: România, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Grecia, Croaţia şi Serbia.

Priorităţile de afaceri în Europa Centrală şi de Est

Conform comunicatului, în era post-pandemică, companiile trebuie să îşi restabilească priorităţile. Spre exemplu, investiţiile în soluţii IT. Conform rezultatelor sondajului, au fost identificate cele mai importante priorităţi de afaceri din regiunea Europa Centrală şi de Est, după cum urmează:

Îmbunătăţirea performanţei de afaceri (72%)

Reducerea costurilor (71%)

Servicii mai bune pentru nevoile clienţilor (71%)

Securizarea afacerii (securitate cibernetică - 69%)

Maximizarea forţei de muncă (62%)

Priorităţile de afaceri, în funcţie de ţară, conform sondajului din Europa Centrală şi de Est:

"Primele trei priorităţi de afaceri au un nivel de importanţă aproape egal pentru respondenţi. Aceste date demonstrează cât de esenţial este procesul decizional pentru companiile din Europa Centrală şi de Est. Alegerile pe care le fac variază adesea între obiectivele pe termen scurt, menite să protejeze afacerea, şi investiţiile care sprijină dezvoltarea companiei pe termen lung."- declară Răzvan Savu, Senior Consultant pentru IDC în Europa Centrală şi de Est.

"Soluţiile IT - în special cloud, managementul datelor şi soluţiile de analiză a datelor - vor juca un rol esenţial pentru companiile care doresc să-şi echilibreze aceste compromisuri şi să-şi atingă, totodată, obiectivele" - adaugă Răzvan Savu.

Tranziţia accelerată către cloud

Potrivit sursei citate, pandemia de COVID-19 a accelerat adoptarea soluţiilor de tip cloud computing în rândul companiilor şi instituţiilor din regiunea ECE. Pentru multe organizaţii, serviciile cloud s-au dovedit a fi cea mai bună soluţie în timpul stării de urgenţă, cât şi în perioada care i-a urmat.

"Conform studiului, priorităţile companiilor româneşti sunt managementul datelor, modernizarea aplicaţiilor de business şi implementarea unor soluţii inteligente de securitate. Se poate observa că acestea nu sunt, de fapt, obiective distincte, ci sunt strâns legate între ele: modul în care colectezi, utilizezi şi protejezi datele. În general, acesta este nucleul inteligent care poate asigura agilitatea unei companii. În contextul actual, caracterizat de cel mai mare nivel de volatilitate, singurul avantaj pe care îl putem avea în faţa altora rămâne agilitatea, orice altceva vom reuşi să creăm va fi într-un final replicat poate chiar mai ieftin mai bun sau mai atractiv. Important de menţionat este faptul că Oracle are soluţii remarcabile care susţin fiecare dintre obiectivele menţionate anterior." - a declarat Sergiu Russu, Director Vânzări Tehnologie, Oracle România.

Industrii diferite, priorităţi diferite

În contextul actual, când multe companii se confruntă cu efectele negative cauzate de pandemia de COVID-19, managerii sunt presaţi să dovedească că investiţiile în transformarea digitală aduc o valoare reală organizaţiei. Întrebaţi de cerinţele lor pentru procesul de transformare digitală, respondenţii au indicat cea mai importantă iniţiativă în domeniile lor de activitate:

Date şi analize omniprezente

Conform rezultatelor cercetării, aproape trei sferturi (72%) dintre respondenţi au ales soluţiile de management al datelor ca cel mai important facilitator pentru atingerea obiectivelor companiei. Acest lucru se datorează faptului că bazele de date de înaltă calitate, gestionate şi analizate profesional folosind instrumente bazate pe AI şi ML, facilitează companiile în luarea unor decizii mai rapide şi mai precise. Ca urmare, afacerile sunt mai bine organizate şi mai aliniate la cerinţele pieţei. În acelaşi timp, multe companii din regiunea ECE încă se luptă să valorifice puterea datelor pe care le colectează şi sunt copleşite de cantitatea de date pe care trebuie să o gestioneze, notează sursa citată.

Şapte paşi către un viitor mai sigur

Între obiectivele şi priorităţile organizaţiilor din regiunea ECE şi rolul pe care îl au soluţiile IT în a le ajuta să susţină aceste obiective, există o anumită disonanţă. Infrastructură veche, date blocate, procese ineficiente sau manuale - toate acestea pot inhiba inovaţia. Pentru a se pregăti de viitor, companiile ar trebui să depăşească aceste provocări. Cum se poate face asta? IDC recomandă executivilor responsabili de procesul decizional să aibă în vedere următoarele etape:

Să ia în considerare rolul companiei în economia platformelor.

Să prioritizeze reducerea datoriilor tehnice.

Să lucreze către un nucleu inteligent.

Să simplifice modernizarea procesului pentru a menţine complexitatea sub control.

Să implementeze infrastructura care îndeplineşte cerinţele dinamicii de afaceri.

Să evidenţieze importanţa încrederii.

Să facă analize ca parte a proceselor decizionale la toate nivelurile.

Explicaţii detaliate pentru fiecare etapă şi importanţa acestora pentru companiile din regiunea ECE pot fi găsite în raportul pregătit de IDC şi Oracle. Disponibil AICI.

Conform comunicatului, rolul tehnologiei în adaptarea rapidă a companiilor la cerinţele impuse de "noua realitate" este incontestabil. Prin urmare, digitalizarea ar trebui tratată ca o prioritate de afaceri de către fiecare companie. Cu toate acestea, o parte semnificativă a acestui proces depinde de modul în care îşi folosesc resursele IT şi de noile tehnologii şi aplicaţii pe care le vor implementa. Cloud computing devine un instrument esenţial în acest sens, întrucât oferă companiilor agilitatea şi scalabilitatea de care au nevoie, în special în noul context.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb