STUDIU Pandemia şi războiul au făcut praf echilibrul emoţional al oamenilor

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea #Sănătate / 12 octombrie 2022

Pandemia şi războiul au făcut praf echilibrul emoţional al oamenilor

Evenimentele din ultimii trei ani au afectat din plin starea de sănătate a cetăţenilor din întreaga lume. Nici românii nu fac excepţie, în plus, apropierea geografică de războiul din Ucraina sporeşte stările de disconfort. Cincizeci şi cinci la sută dintre români susţin că au resimţit în ultimul an un impact negativ asupra echilibrului emoţional din cauza pandemiei Covid-19, în principal prin restricţia libertăţii de mişcare şi izolare, iar 1 din 2 declară că este afectat negativ de conflictul din Ucraina. De asemenea jumătate dintre români suferă de epuizare generală la locul de muncă, conform unui studiu realizat la iniţiativa reţelei de sănătate Regina Maria, denumit "Starea de bine a românilor", desfăşurat în vara anului 2022 de către D&D Research.

Potrivit datelor prezentate, 55% dintre români susţin că au resimţit în ultimul an un impact negativ asupra echilibrului emoţional din cauza pandemiei Covid-19, în principal prin restricţia libertăţii de mişcare şi izolare, iar 1 din 2 români declară că este afectat negativ de conflictul din Ucraina. Potrivit datelor studiului: "Două treimi dintre participanţii la studiu sunt de părere că bunăstarea psihologică ar trebui verificată regulat. Deşi 44% dintre repondenţi consideră că mersul la psiholog ar putea fi un remediu potrivit, 89% dintre români nu au apelat niciodată la servicii de psihoterapie. Doar 22% dintre români recunosc că în ultimul an au simţit nevoia să discute cu un psihoterapeut, însă dintre aceştia din urmă, 50% au şi apelat la unul". De asemenea, potrivit studiului citat, auto-percepţia despre sănătatea psihoemoţională este bună pentru 59% dintre români, la un nivel funcţional pentru 39% şi deteriorată pentru 2%: "Ea este în general percepută mai bine decât starea generală de sănătate, însă aceasta poate indica şi o atitudine mai puţin atentă la starea psihologică. În ceea ce priveşte tipul problemelor de natură psihologică sau emoţională, 59% din repondenţi au declarat că s-au confruntat în ultimul an cu o problemă individuală: stres, anxietate, gestionarea unor emoţii, teamă, fobii, în vreme ce 36% au avut probleme care ţin de relaţia cu persoane apropiate (partener, copil)". Potrivit documentului citat, românii nu acordă multă atenţie timpului pentru relaxare, care de cele mai multe ori nu este planificat - 45% dintre români îşi alocă timp "atunci când este posibil". Două treimi dintre repondenţi declară că nu au hobby-uri şi doar 25% dintre participanţii la studiu declară că fac sport regulat: "Nici în ceea ce priveşte starea de bine la muncă cifrele nu sunt îmbucurătoare. 30% dintre români resimt un impact negativ al vieţii profesionale în viaţa personală: oboseală (36%), iritabilitate (32%), incapacitate de a se relaxa acasă (30%), timp redus cu familia (32%). 25% dintre respondenţi declară că au un program de lucru nerezonabil". Pe de altă parte, 48% dintre români se simt excesiv de încărcaţi cu munca, iar 38% dintre români sunt afectaţi de epuizarea generată de locul de muncă (burnout). Studiul "Starea de bine a românilor" a fost desfăşurat în vara anului 2022 pe un eşantion naţional format din populaţia activă profesional cu vârste cuprinse între 22 şi 60 de ani, locuind în oraşe cu peste 100.000 locuitori.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. 44% dintre repondenţi consideră că mersul la psiholog ar putea fi un remediu potrivit dar nici unul nu se gandeste sa iasa in strada la proteste.

    Marea resetare s-a terminat. Oamenii accepta orice apoi baga o pastila sa suporte mai bine. 

    1. le-au dat cipul care anuleaza gandul la proteste, pentru aia care s-au dovedit mai rezistenti se testeaza cipul care diminueaza vointa de a iesi la proteste

      Pentru a avea loc proteste trebuie sa existe constientizare si/sau propaganda in aceasta directie.

      Daca ar fi fost acum in Romania un guvern nedorit de catre stapani, ar fi fost demis prin proteste de strada in doar cateva zile. 

    Poate alternativa aia dorita de voi nu place celor care sunt nemultumiti, asa ca nu participa la proteste.

    44% dintre repondenţi consideră că mersul la psiholog ar putea fi un remediu potrivit dar nici unul nu se gandeste sa iasa in strada la proteste.

    Marea resetare s-a terminat. Oamenii accepta orice apoi baga o pastila sa suporte mai bine. 

    1. repetitia e mama succesului

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb