ZIARUL BURSA

12 octombrie 2022
Ediţia din 18.09.2024
Femeie din Iordania purtând hijab, în imensul bazar din Ammanul vechi

VIDEO - CORESPONDENŢĂ DIN AMMAN / ZECI DE MII DE SITURI ARHEOLOGICE Aventuri în Iordania

Emilia OlescuCompanii / 12 octombrie 2022

Un melanj al vestigiilor arheologice şi siturilor istorice, al dunelor şerpuite de nisip şi oraşelor săpate în stâncă roşiatică, Iordania este un prilej de aventură şi descoperire, de experienţă şi linişte în acelaşi timp. Husam Wahbeh, ghidul care ne-a însoţit săptămâna trecută în press trip-ul din Iordania, ne-a spus că, pe teritoriul acestei ţări, se regăsesc zeci de mii de situri arheologice. Sărac în resurse, dar bogat în istorie, teritoriul Iordaniei este acoperit în proporţie de circa 90% de deşert. Cu toate acestea, iordanienii fac agricultură, au fabrici de alimente, lucrează în comerţ şi se ocupă cu turismul, ce reprezintă circa 10% din PIB-ul ţării.

În Europa, civilizaţia a apus, urmaşii vikingilor au reluat tradiţia jafurilor

În Europa, civilizaţia a apus, urmaşii vikingilor au reluat tradiţia jafurilor

Călin RecheaInternaţional / 12 octombrie 2022

Călin Rechea

Energia este viaţă, iar pentru societatea omenească energia reprezintă însăşi fundaţia civilizaţiei.

Astrofizicianul rus Nicolai Kardaşev a prezentat, în 1964, o clasificare a civilizaţiilor în funcţie de consumul de energie. Civilizaţia de tip I foloseşte resursele energetice ale propriei planete, civilizaţia de tip II foloseşte de 10 miliarde de ori mai multă energie, prin captarea ei directă de la steaua propriului sistem solar, iar civilizaţia de tip III poate utiliza energia unei întregi galaxii.

Solidaritatea europeană are un înţeles la Berlin şi altul la Bucureşti

ÎN MATERIE DE ENERGIE Solidaritatea europeană are un înţeles la Berlin şi altul la Bucureşti

CRISTIAN DOGARUPolitică / 12 octombrie 2022

Jack Cutisteanu, Petprod: "România nu trece la preţul reglementat în domeniul gazelor pentru că asta ar însemna că s-a greşit în momentul liberalizării pieţei" Analistul economic Ilie Şerbănescu: "Din incompetenţă şi prostie, România a transformat o problemă de preţuri într-una de producţie"  

După ce a anunţat, în septembrie, un plan de 200 de miliarde euro pentru susţinerea companiilor şi populaţiei, Germania a anunţat primele măsuri concrete, în vreme ce corul criticilor la Bruxelles creşte, iniţiativa Berlinului fiind considerată anticoncurenţială.

Nissan pierde 687 de milioane de dolari din vânzarea diviziei din Rusia

Nissan pierde 687 de milioane de dolari din vânzarea diviziei din Rusia

A.V.Internaţional / 12 octombrie 2022

Grupul nipon îşi înstrăinează activele ruseşti pe un euro, către o societate de stat Nissan are dreptul să îşi răscumpere afacerea în termen de şase ani Cei aproximativ 2.000 de angajaţi ruşi ai Nissan vor beneficia de protecţia locurilor de muncă timp de 12 luni Nikkei: Mitsubishi Motors ia în considerare ieşirea de pe piaţa rusă 

Producătorul auto japonez Nissan Motor Co. îşi vinde afacerile din Rusia către o entitate de stat pentru un euro (0,97 dolari), ceea ce îi va aduce o pierdere de aproximativ 687 de milioane de dolari, informează Reuters.

În cîte feluri se poate pierde un război

Cornel CodiţăEditorial / 12 octombrie 2022

Cornel Codiţă

Ce spun cele mai recente bombardamente ale Rusei asupra Kievului despre dinamica politică şi militară a războiului? Încotro se îndreaptă? Care ar putea fi "gara finală"?

"Estimăm că piaţa de real estate va ocupa circa 20% din business-ul Xclusiverse"

ANUL ACESTA "Estimăm că piaţa de real estate va ocupa circa 20% din business-ul Xclusiverse"

A CONSEMNAT EMILIA OLESCUCompanii / 12 octombrie 2022

(Interviu cu Florina Oneţiu, co-fondator XCLUSIVERSE) 

Reporter: Ce este XCLUSIVERSE şi ce beneficii le aduce utilizatorilor?

Florina Oneţiu: Înainte de toate, platfoma XCLUSIVERSE presupune primul pas spre viitor. Pentru că oferă utilizatorilor o experienţă completă de business în mediul virtual, adresată pieţelor la nivel global. Este un produs complex cu multiple forme de utilizare, în domenii variate: de la cel imobiliar, până la produse fizice şi virtuale, împreună cu beneficii exclusive dedicate utilizatorilor în noul mediu digital.

Sursă foto: Facebook / Biblioteca Academiei Române

Expoziţie istorică la Biblioteca Academiei

O.D.Cultură / 12 octombrie 2022

Iubitorii istoriei şi nu doar ei au prilejul unor întâlniri "istorice" sub "umbrella" Academiei Române. Expoziţia "'Centenarul încoronării regilor întregitori de ţară - 1922-2022'', care doreşte să ofere o imagine completă a efortului organizatoric ce a stat în spatele reuşitei solemnităţilor de la momentul încoronării, se va deschide mâine în sala "Theodor Pallady" a Bibliotecii Academiei Române.

Mall-urile - destinaţii de entertainment, retail-park-urile - în plină dezvoltare

CONFERINŢĂ BREC Mall-urile - destinaţii de entertainment, retail-park-urile - în plină dezvoltare

GEORGE MARINESCUCompanii / 12 octombrie 2022

Construirea retail-park-urilor - noul trend în zona realizării de noi spaţii comerciale 500.000 metri pătraţi - suprafaţa totală a retail-park-urilor din ţara noastră la finalul anului 2025, conform unui studiu realizat de Fortim Dacă se menţine actualul ritm de construcţie a retail-park-urilor, acestea vor depăşi în curând numărul mall-urilor din ţara noastră 

Activitatea retailerilor a revenit în 2022 la parametrii dinainte de pandemie şi se preconizează menţinerea acestui trend şi pentru anul 2023 în ciuda inflaţiei, crizei din energie şi crizei economice declanşate de războiul din Ucraina, au afirmat, ieri, participanţii la conferinţa organizată de Bucharest Real Estate Club (BREC), în cadrul căreia a fost dezbătută situaţia actuală din zona retail şi modul exponenţial în care se dezvoltă retail-park-urile din ţara noastră.

Scădere de peste un procent pentru indicii pieţei principale

BVB Scădere de peste un procent pentru indicii pieţei principale

SABIN S. BRANDIBURUPiaţa de Capital / 12 octombrie 2022

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat ziua de marţi în trend descrescător. Indicele BET, ce grupează cele mai tranzacţionate 20 de acţiuni de la bursa noastră, a avut o scădere de 1,85%, la 10.664 de puncte, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, a scăzut cu 1,75%, până la 2.014 puncte.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 12 Octombrie 2022

MACRO NEWSLETTER 12 Octombrie 2022

Macroeconomie / 12 octombrie 2022

Preţurile de consum din Norvegia şi-au accelerat creşterea anuală în septembrie 2022, până la 6,9%, de la 6,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,4%, după o scădere de 0,2% în luna anterioară.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo