STUDIU RANDSTAD: 67% dintre români sunt dispuşi să se vaccineze, dacă angajatorul le solicită acest lucru

S.B.
Miscellanea / 10 mai 2021

67% dintre români sunt dispuşi să se vaccineze, dacă angajatorul le solicită acest lucru

Românii se încadrează în media globală (67%) în ce priveşte intenţia de a se vaccina, dacă de acest lucru depinde desfăşurarea activităţii lor profesionale, arată prima ediţie din acest an a studiului Randstad Workmonitor, desfăşurat în 34 de ţări, printre care şi România. Cea mai utilă acţiune pentru ca angajaţii să se simtă sprijiniţi de angajatori, în următoarele luni, în contextul modului de lucru hibrid, menţionată de peste un sfert dintre respondenţi (27%), este consolidarea politicilor menite să îi ajute să menţină un echilibru între viaţa profesională şi cea personală.

"Randstad Workmonitor ne oferă repere concrete, valoroase, cu privire la cum se va aşeza piaţa muncii post-Covid 19. Avem câteva surprize plăcute, importante, legate de impactul pandemiei asupra comportamentului angajaţilor. Solidaritatea în faţa unui inamic comun de un calibru fără precedent, care nu se poate compara cu nicio altă provocare a mediului de afaceri, a accentuat valori preţuite în mod special de angajatori, precum loialitatea", declară Mihaela Maranca, Country Manager, Randstad România

Rolul vaccinului în desfăşurarea activităţii profesionale

Pentru ca organizaţiile să revină la starea pre-pandemie, majoritatea respondenţilor la studiul Randstad Workmonitor consideră că mediile lor de lucru trebuie să fie mult mai sigure decât în prezent, iar o creştere a ratei vaccinării este văzută de mulţi ca fiind esenţială. Mai mult, 53% dintre angajaţi spun că nu se vor simţi în siguranţă la locul de muncă până când nu vor fi vaccinaţi şi colegii lor, iar 51% preferă să lucreze de acasă până când vaccinarea va fi făcută pe scară largă.

Randstad Workmonitor arată că, la nivel global, un sfert dintre angajaţi sunt obligaţi de angajatori să fie vaccinaţi, cel mai mare procent regăsindu-se în Asia şi cel mai scăzut în sudul Europei. Mai mult de jumătate (56%) cred că vor avea mai multe oportunităţi de angajare, odată vaccinaţi. Acest lucru indică un rol puternic pe care îl are mediul de afaceri într-un moment critic pentru succesul campaniei de vaccinare, în plan mondial.

Creşte dorinţa românilor de a reveni la birou

Până când va fi posibilă revenirea la locul de muncă, sentimentul de izolare, incapacitatea de a atinge un echilibru sănătos între viaţa profesională şi cea privată şi nostalgia faţă de conexiunea directă, personală sunt preocupări menţionate de majoritatea angajaţilor. Mai mult de jumătate duc dorul interacţiunii faţă în faţă cu colegii lor şi peste o treime dintre cei cu vârsta între 18 şi 24 de ani se simt singuri (cel mai mare procent dintre toate grupele de vârstă). Aceste provocări au creat o dorinţă puternică de a reveni la birou (78%), totuşi nu neapărat în acelaşi mod ca înainte de pandemie, 54% dintre respondenţi apreciind modul de lucru hibrid.

Optimism şi provocări faţă de viitor

54% dintre angajaţi cred că vor avea mai multe oportunităţi profesionale în acest an, faţă de 2020. Peste jumătate dintre respondenţi declară că experienţa trăită alături de angajatorul lor, în pandemie, i-a motivat să rămână alături de acesta pe termen lung. Interesant este şi faptul că tot această experienţă i-a susţinut pe 30% dintre angajaţi să fie mai productivi.

În rândul angajaţilor cu vârsta cuprinsă între 45-54 de ani există cea mai mare preocupare de a nu-şi pierde serviciul, aceasta manifestându-se uşor mai accentuat în cazul femeilor (26.5%). În acest segment de vârstă se înregistrează şi cel mai ridicat grad de insatisfacţie la locul de muncă. Cel mai puţin îngrijoraţi (aproape 70%) de perspectiva de a nu-şi găsi un loc de muncă sunt bărbaţii cu vârsta între 18-24 de ani. Cei care declară că sunt cel mai mulţumiţi de viaţa lor profesională au între 18-24 de ani (35.8% bărbaţi, 28.6% femei).

74.4% dintre angajaţii români (procent aliniat cu media globală) spun că angajatorul se aşteaptă de la ei să lucreze de la birou, în ciuda posibilelor consecinţe cauzate de pandemie. Totodată, 59.6% declară că natura activităţii lor face imposibil lucrul de acasă (în industrii precum transport, automotive, minerit şi utilităţi ş.a.).

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. sondaj mincinos!

    mentineti-va propria opinie, nu puneti botul la statistici prefabricate!  

    1. Dar la prostiile fabricate de tine merita sa punem ... botul (!?)

    Minciuni...nimeni nu imi dicteaza ce este mai bine pentru sanatatea mea ....

    realitatea este alta . doar 17% s-au vaccinat si din aia 90% fortati sau santajati , nu din propria vointa .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb