STUDIU REVEAL MARKETING RESEARCH: Eficienţa energetică a casei în care locuim ne ajută să avem facturi mai mici la electricitate

V.G.
Macroeconomie / 22 septembrie 2022

Eficienţa energetică a casei în care locuim ne ajută să avem facturi mai mici la electricitate

Ne aflăm într-o perioadă importantă pentru discuţii în spaţiul public legate de costurile utilităţilor, în particular a energiei electrice şi a gazelor naturale. Tensiunile pe plan extern au avut efecte şi pe plan intern, nivelul crescut al inflaţiei simţindu-se în toate dimensiunile zonei comerciale.

În acest context, Reveal Marketing Research a derulat un studiu la nivel naţional pentru a afla cum vor face faţă românii la creşterile rapide ale costurilor de întreţinere a locuinţei, se arată într-un comunicat transmis astăzi redacţiei.

Potrivit sursei citate:

81% dintre români evaluează o locuinţă prin valoarea costurilor de întreţinere

Pentru 54% dintre români eficienţa energetică este un atribut principal al casei ideale

Respondenţii consideră în proporţie de 83% că materialele de zidărie alese în construcţia locuinţei favorizează menţinerea căldurii în locuinţă

Nivelul de nemulţumire cu privire la valoarea facturilor pentru încălzire va atinge un nivel critic

Doar 31% dintre respondenţi se declară mulţumiţi de valoarea medie a facturii lunare pentru încălzire în iarna ce a trecut. Observăm un procent marginal mai mare în cazul românilor care locuiesc în case construite din BCA (34%). Având în vedere majorările de preţuri care se preconizează pentru iarna ce urmează, aceste cifre vor scădea şi mai mult, urmând să ne confruntăm cu o stare generalizată de nemulţumire şi disconfort din partea consumatorilor de servicii energetice.

Costurile de întreţinere ale unei locuinţe sunt aspecte importate în evaluarea acesteia

Observăm deja un nivel extrem de ridicat de îngrijorare în ceea ce priveşte costurile utilităţilor, 69% dintre români fiind îngrijoraţi de preţul energiei electrice, iar 64% de costurile cu gazul natural, cheltuieli pentru care se observă creşteri semnificative faţă de evaluarea realizată anul trecut.

Aceste cheltuieli au ajuns să fie un punct important în evaluarea unei locuinţe, astfel că, după preţ (86%) şi calitatea materialelor de zidărie folosite (81%), costurile de întreţinere (81%) sunt al treilea atribut ca importanţă atunci când consumatorii apreciază valoarea unei locuinţe.

Creşterea eficienţei energetice a locuinţelor va fi o prioritate pentru românii care vor facturi mai mici

Românii îşi doresc locuinţe eficiente din punct de vedere energetic, 54% dintre aceştia considerând eficienţa energetică unul dintre atributele principale ale casei ideale.

Eficienţa energetică este strâns legată de calitatea construcţiei unei locuinţe, deoarece folosind materiale şi accesorii cu un scor de eficienţă mare, se vor reduce din costurile de întreţinere pe termen lung, acestea fiind o investiţie înţeleaptă. Acest aspect se reflectă şi în percepţiile românilor, 83% dintre aceştia considerând că materialele de zidărie utilizate în construcţia locuinţei favorizează menţinerea căldurii în locuinţă.

Şi, pentru ca investiţia în aceste materiale să îşi îndeplinească obiectivele, acestea trebuie să scadă costurile pe termen lung. 75% dintre respondenţi consideră că modernitatea îi ajută să economisească, prin urmare, vor alege materiale de zidărie inovatoare, al căror scop prin fabricare este să îi ajute în creşterea confortului şi reducerea costurilor în cadrul locuinţei, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. toate bune si frumoase,

    dar cine finanteaza "Eficienţa energetică a casei", 

    mai ales ptr. marea masa a populatiei care de abia are

    resurse ptr.achitarea facturilor curente 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb