STUDIU REVEAL MARKETING RESEARCH:  O treime dintre părinţi consideră că învăţământul tradiţional pregăteşte insuficient copiii pentru viaţă

Comunicate de presă / 25 martie 2021

O treime dintre părinţi consideră că învăţământul tradiţional pregăteşte insuficient copiii pentru viaţă

Reveal Marketing Research a realizat un studiu în parteneriat cu Kidprenor despre percepţia părinţilor români cu privire la educaţie. Iată mai jos rezultatele pe larg. O treime dintre români consideră că învăţământul tradiţional pregăteşte în mică şi în foarte mică măsură un copil pentru viaţă. De aceea, mulţi părinţi ar fi dispuşi să plătească chiar şi până la 500 lei pentru dezvoltarea copiilor, conform unui comunicat remis redacţiei.

Rugaţi să evalueze învăţământul tradiţional, o treime dintre români consideră că acesta pregăteşte în mică şi în foarte mică măsură un copil pentru viaţă, în timp ce 37% declară contrariul. Astfel, majoritatea părinţilor (76%) declară că ar fi dispusă să plătească pentru activităţi aliniate intereselor copiilor. Cei mai mulţi dintre respondenţi (31%) ar aloca între 300-500 lei pe lună pentru a le oferi copiilor posibilitatea de a studia în domeniile lor preferate. În plus, 20% dintre părinţi sunt şi mai generoşi, declarând că ar investi chiar şi peste 1000 lei.

8 din 10 părinţi sunt de părere că un copil ar trebui să îşi aleagă singur domeniile de interes pentru el.

Potrivit studiului, românii se arată foarte preocupaţi de dezvoltarea copiilor lor şi îi încurajează să îşi urmeze pasiunile. Astfel, 8 din 10 părinţi sunt de părere că un copil ar trebui să îşi aleagă singur domeniile de interes pentru el. Se observă, totuşi, o diferenţă intre segmentele analizate. Familiile cu venituri mai ridicate şi cu un nivel de educaţie mai înalt sunt mult mai deschise în a le oferi copiilor libertatea de a alege un domeniu de interes (85%), comparativ cu familiile cu venituri mai scăzute (67%).

Limbile străine, vorbitul în public şi sporturile sunt principalele activităţi pe care părinţii le consideră atractive pentru copiii lor.

Întrebaţi ce domenii consideră că ar fi atractive pentru copiii lor, respondenţii menţionează în cea mai mare măsură limbile străine (66%). Apoi, mai mult de jumătate dintre părinţi (58%) menţionează activităţile de dezvoltare personală. Abilităţile de vorbit în public sau învăţarea bunelor maniere sunt cunoştinte apreciate pozitiv de către părinţi.

Alte activităţi selectate de către respondenţi sunt: sporturile individuale (52%), sporturile de echipă (46%), cursurile de antreprenoriat (44%) şi activităţile din domeniul IT (42%) (codare, web design, grafică pe calculator, robotică). Comparativ cu restul activităţilor, datele arată un interes mai scăzut pentru artă (teatru, pictură, desen, canto, cunoaşterea unui instrument muzical) - doar 28% dintre părinţi consideră că aceste activităţi ar fi interesante pentru copiii lor. Se observă, aşadar, tendinţa românilor spre domenii care fie au un impact pozitiv asupra sănătăţii copiilor, fie spre domenii care sunt percepute în societate drept cariere pragmatice sau stabile. Deşi mulţi dintre copii pot fi interesaţi de activităţi artistice, părinţii tind să nu pună preţ pe acestea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2945
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9447
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.6265

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb