STUDIU STAILER: Peste 80% dintre saloanele de înfrumuseţare mizează pe o creştere a veniturilor în 2022 după revenirea de anul trecut

S.B.
Companii / 27 ianuarie 2022

Peste 80% dintre saloanele de înfrumuseţare mizează pe o creştere a veniturilor în 2022 după revenirea de anul trecut

Peste 80% dintre saloanele de înfrumuseţare şi stiliştii autorizaţi estimează că veniturile vor creşte în primul trimestru din anul 2022, în varful pandemiei de Covid-19, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui studiu realizat de Stailer, platformă de rezervări online pentru saloanele de înfrumuseţare.

Astfel, 39,5% dintre antreprenorii din industria de beauty previzionează o creştere a încasărilor de 10-20% în primul trimestru din 2022 în comparaţie cu primele trei luni din 2021, 23,3% dintre proprietarii de saloane văd un avans de 20-50%, în timp ce 16,3% sunt mai optimişti (creştere de cel puţin 50%). Doar 14% mizează pe o stagnare a veniturilor, iar 3,5% văd o scădere la început de 2022.

Fiscalizarea industriei de beauty din România a accelerat, iar concurenţa neloială a început să fie eliminată prin portarea utilizatorilor în circuitul digital şi prin posibilitatea de a face programări online la saloane şi stilişti autorizaţi în ultimul an, după ce a fost lansată şi dezvoltată la nivel naţional platformă de rezervări online pentru saloanele de înfrumuseţare Stailer,.

Mai mult de jumătate (61,6%) dintre saloanele de înfrumuseţare şi barbershop au raportat o creştere a veniturilor în 2021, în revenire faţă de anul 2020, în timp ce pentru 12,8% între unităţi afacerile au fost în stagnare, iar 26,6% dintre saloanele chestionate de Stailer au înregistrat scăderi ale încasărilor.

În 2020, primul an al pandemiei, industria locală de înfrumuseţare a fost la un pas de colaps, context în care concurenţa neloială reprezentată de munca la negru a ajuns la cote alarmante. O revigorare a acestui sector de activitate, în care activează peste 37.000 de specialişti (PFA-uri şi SRL-uri), a început 2021, când a fost permisă organizarea de evenimente private, precum nunţi, botezuri, petreceri şi alte evenimente festive.

"Digitalizarea a limitat din efectele negative ale pandemiei asupra industriei de beauty, iar agregarea saloanelor într-un singur loc, pe o platformă care se adresează strict sectorului de beauty, a crescut calitatea serviciilor şi a oferit utilizatorilor să aleagă dintr-o gamă variată de servicii, să compare calificative şi să aleagă cea mai potrivită ofertă", a declarat Andrei Ursachi, CEO şi co-fondator al Stailer.

Aproape jumătate (47,7%) din saloane şi stilişti afirmă că preţurile pentru serviciile de înfrumuseţare au crescut între 10 şi 20% în pandemie, doar 5,8% au crescut preţurile cu 20-50%, în timp ce doar 3,5% au redus tarifele, iar 41,9% le-au menţinut constante.

Instabilitatea generată de varianta Omicron a virusului Covid-19 este principala preocupare în legătură cu dezvoltarea activităţii saloanelor de înfrumuseţare (37,2%), fiind urmată de presiunea creşterii costurilor de operare şi scăderea veniturilor disponibile ale clienţilor, care reprezintă o problemă prioritară pentru 26,7%, respectiv 24,4% dintre saloane de înfrumuseţare. Lipsa forţei de muncă şi a specialiştilor reprezintă o preocupare principală pentru 11,6% dintre respondenţii studiului realizat de Stailer.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb