STUDIU TURISM: Un papagal, o rochie de mireasă sau jucării sexuale, printre cele mai ciudate obiecte uitate în camerele de cazare

A.C.
Companii #Turism / 1 iulie 2014

Conform unui studiu realizat de portalul de rezervări online "hotelguru.ro", 7% dintre turiştii unităţilor de cazare din Ţara noastră îşi uită în camere obiecte personale precum un papagal, rochie de mireasă sau jucării sexuale, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de peste 100 de proprietari ai unor unităţi de cazare din întreaga ţară.

Conform sondajului, în cele mai multe cazuri, turiştii uită în unităţile româneşti de cazare haine (64 de menţionări) şi obiecte de îngrijire personală (59 de menţionări). Graba sau neatenţia îi face, de asemenea, să lase în camere bani, aparatură electronică, bijuterii sau documente. Un singur proprietar de hoteluri şi pensiuni dintre cei chestionaţi a afirmat că niciun turist nu a uitat ceva.

De asemenea, 29,7% dintre cei care au răspuns sondajului au declarat că li se întâmplă ca oaspeţii lor să îşi uite actele de identitate în cameră sau la recepţie.

Unităţile de cazare s-au confruntat adeseori cu obiecte valoroase rămase în camerele lor, printre care se numără laptopuri, tablete electronice, bijuterii, parfumuri şi haine de firmă. Numeroşi respondenţi afirmă că turiştii au uitat în cameră portofele cu bani, dintre care suma cea mai mare găsită a fost de 8000 de euro.

"Într-un hotel din Moieciu un turist a lăsat chiar o geantă cu 150.000 euro, revenind ulterior după ea", potrivit respondenţilor.

În ceea ce priveşte lucrurile mai puţin obişnuite uitate de turiştii români în camerele de hotel, majoritatea respondenţilor a declarat că aceştia au uitat în cameră jucării sexuale dar şi un papagal, o rochie de mireasă, un căţel sau o haină de blană.

În cazurile în care se confruntă cu obiecte uitate, majoritatea unităţilor de cazare aleg să anunţe turistul pentru a şi le recupera (59,4%). De asemenea, perioada de păstrare a acestor obiecte, în eventualitatea de a fi recuperate, a variat de la o săptămână, la 3-6 luni. Deşi unii proprietari le păstrează, convinşi că vor fi revendicate, alţii aleg ca, după o anumită perioadă, să le doneze.

Sondajul a fost realizat în luna iunie de către reprezentanţii site-ului de rezervări hoteliere "www.HotelGuru.ro". Chestionarele au fost transmise către peste 1700 de structuri de cazare listate pe site şi au avut aproximativ 150 de respondenţi (hoteluri şi pensiuni).

HotelGuru.ro este un portal de rezervări online ce oferă posibilităţi de cazare, de la pensiuni până la hoteluri de 5 stele, fiind versiunea adaptată pentru piaţa din România a Szallas.hu, cel mai mare site de booking din Ungaria, potrivit comunicării.

"HotelGuru.ro" include aproximativ 1.700 de unităţi de cazare româneşti din totalul celor peste 13.000 de unităţi de cazare din Europa de Est afişate pe site.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb