STUDIU: Vacanţa de vară, un salariu mediu net pentru 53% dintre români

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 21 martie 2019

Vacanţa de vară, un salariu mediu net pentru 53% dintre români

Bugetul pe care 72% dintre turiştii autohtoni şi-au propur să-l cheltuiască în vacanţa de vară depăşeşte 2000 lei, iar peste jumătate dintre respondenţi (53%) au afirmat că bugetul familiei alocat pentru călătoria din timpul verii va fi de peste 3000 de lei, adică un salariu mediu net, din ţara noastră, potrivit unui studiu efectuat de motorul gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro.

Turiştii români sunt dispuşi să aloce sume semnificative din salariul lor pentru călătoria din timpul verii pentru a-şi încărca bateriile.

Conform momondo.ro, concurenţa între companiile de zbor şi metodele prin care hotelurile încearcă să atragă noi clienţi - fie prin reduceri de preţuri sau includerea în preţ a unor servicii, precum spa, masaj, tururi ghidate sau petreceri tematice, atrag tot mai mulţi turişti.

Cei mai mulţi (66%) dintre participanţii la studiu îşi doresc o călătorie care să includă şi câteva zile de stat pe plajă, conform datelor transmise. Dar există şi o altă categorie de oameni, puţin peste o treime, care preferă drumeţiile montane şi aerul curat, mai ales dacă locuiesc într-un oraş aglomerat şi cu temperaturi văratice mult mai neprietenoase decât cele din păduri.

Tot la fel de mulţi îşi doresc un city break în lunile de vacanţă.

Doar 1% dintre respondenţi au afirmat că nu îşi propun să călătorească în vara acestui an, fiind cel mai mic procent dintre cele 22 de naţionalităţi care au participat la sondaj.

Turismul autohton se bucură în continuare de pe urma deciziilor spontane de a pleca într-o călătorie, dar destinaţiile din afara ţării predomină în alegerile făcute din timp. Peste jumătate (54%) dintre cei intervievaţi se aşteaptă să petreacă vacanţa de vară în ţară. Pentru ceilalţi, plajele şi coastele de la Marea Mediterană sunt foarte apreciate, iar companiile de zbor se întrec în oferte către astfel de locaţii. De exemplu, un zbor dus-întors către Atena în luna iunie are acum un cost mediu de aproximativ 50 de eur/persoană.

Pentru a beneficia de cele mai mici preţuri la bilete de avion sau hoteluri, momondo.ro recomandă turiştilor să facă rezervări cât mai repede cu putinţă. Ofertele early booking sunt mult mai atractive decât cele last-minute, pentru vacanţele de vară.

De asemenea, turiştii trebuie să aibă în vedere că cele mai multe călătorii se fac între 1 iulie şi 31 august, iar asta face ca preţurile să fie mai mari în aces­te 2 luni. Costurile reduse şi lipsa aglomeraţiei vor fi beneficiile celor care aleg să plece în vacanţă în lunile iunie sau septembrie.

Studiul momondo a fost realizat pe datele colectate în ianuarie 2019 printr-un sondaj online în rândul a 23.400 de persoane din 22 de ţări, dintre care 1006 români cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb