STUDIU:  Vaccinurile continuă să aibă o eficienţă foarte ridicată în cazurile grave de infectare cu Omicron

S.B.
Miscellanea / 22 ianuarie 2022

Vaccinurile continuă să aibă o eficienţă foarte ridicată în cazurile grave de infectare cu Omicron

Un nou studiu american arată că în timpul valului provocat de noua variantă a coronaviruslui, Omicron, formele severe ale virusului au fost contracarate într-un mod satisfăcător. Vaccinurile şi dozele de rapel împotriva Covid-19 au continuat să aibă o eficacitate foarte mare în cazurile severe de boală, informează news.ro.

Studiul a fost efectuat în perioada 26 august 2021 - 5 ianuarie 2022, când Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii a analizat datele a peste 300.000 de pacienţi care s-au prezentat la urgenţă sau au fost spitalizaţi în 10 state.

În perioada în care varianta Delta a fost dominantă, eficacitatea vaccinului în cazul spitalizărilor a fost de 90% între 14 şi 179 de zile după a doua doză de vaccin. Acesta a scăzut la 81% după mai mult de 180 de zile după a doua doză şi a crescut la 94% la 14 sau mai multe zile după a treia.

Odată ce Omicron a devenit dominantă, eficacitatea vaccinului împotriva spitalizărilor între 14 şi 179 de zile după a doua doză a fost estimată la 81%; a fost de 57% după mai mult de 180 de zile după a doua doză şi de 90% la 14 zile sau mai mult după a treia.

Un al doilea studiu, bazat pe date din 25 de state şi jurisdicţii locale din SUA, arată că eficacitatea vaccinului împotriva infecţiilor a crescut de la 93%, înainte de Delta, la aproximativ 80% odată ce Delta a devenit dominantă; dar protecţia în cazul deceselor a rămas stabilă - şi ridicată - la 94%.

Eficacitatea împotriva infecţiilor a scăzut la 68% cu Omicron. Autorii nu au putut determina o estimare a protecţiei vaccinului împotriva decesului în timpul Omicron din cauza întârzierii în înregistrarea informaţiilor, dar oamenii de ştiinţă se aşteaptă pe scară largă ca aceasta să rămână foarte ridicată.

Studiul arată, de asemenea, că, în timp ce decesele în rândul persoanelor complet vaccinate au crescut semnificativ în timpul valului Delta (mai mult de 20.000 de persoane între iulie şi noiembrie), probabilitatea ca persoanele nevaccinate să moară a fost de 16 ori mai mare.

Protecţia a fost şi mai mare pentru persoanele care au primit doza booster. Între octombrie şi noiembrie, riscul ca persoanele nevaccinate să moară a fost 50 de ori mai mare decât în cazul persoanelor vaccinate care au primit doza booster.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. Oare?

    1. de ce nu?

      Vaccinurile sunt sigure si eficiente. Se vede in Franta unde sunt peste 400.000 de infectari zilnic. Mai sunt si alte tari cu procente mari de vaccinati care au batut toate recordurile de infectari. Vaccinurile si-au facut treaba. Ma refer la pfizer si moderna. Cele rusesti sunt nashpa, facute de kgb. Si cele chinezesti sunt nasoale. Pfizer, cat mai multe doze!

      Adica tu crezi ca daca spui tu asa, atunci eu o sa ma vaccinez? Eu cred ca ce spui tu nu are nici un fel de valoare.

      Divaghezi, ramai la continutul articolului.

      De ce da

      Ai citit doar titlul?

      Nici nu trebuie,nu am incredere in studiile lor,se murea si de gripa in trecut mai ales daca aveai si alte boli

    Daca aveti firma in Romania sigur ati primit scrisori de felicitari de la o firma de la noi care vinde rame cu premii gen "cea mai profitabila firma din oras".

    Ce mi se pare interesant la firma asta e ca mereu gaseste un motiv sa-ti trimita o diploma. Daca nu esti primul pe judet poate esti pe oras, poate esti pe ramura ta, poate esti primul pe strada. Se gaseste mereu ceva sa fi primul. 

    Asa si cu vaccinurile. Observati ca nu se spune ca sunt bune la a preveni infectia. Ci sunt foarte bune la cazurile foarte grave. Dar... cine face cazuri grave? Teoretic oricine poate avea ghinion. Dar in realitate? Cei peste 70 de ani. 

    1. In realitate, exista mortalitate la toate categoriile de varsta.

      Vaccineaza-te, tine pasul cu înțepatul la 3 luni și scapi.

      Ordin pe unitate sa treceti de la "moarte in chinuri in sase luni" la "înțepatul la 3 luni"?

      Slab, mult mai slab, nici trolii nu mai sunt ce au fost. 

      ... cei peste 70 de ani sau mai putin, cu comorbiditati ,,zgandarite" de imixtiunea in sistemul imunitar si nu numai de ea ...

    vom alerga intr-un suflet sa ne vaccinam dupa ce am citit acest articol excelent

    vom scapa cu viata

    sper ca Guvernul sa nu intarzie sa plateasca partenerii publicitari din presa ... ar fi pacat nu?  

    1. Las ca vine si un material pe gustul scepticilor, sa nu uite nici ei sa platesca partenerii publicitari, da?

    Da pe măsură ce s-au infectat peste devin mai eficiente.

    Care o avut de murit cu Delta nu moare de Miron..

    În România la țară bătrânii nu sunt vaccinati, trebuie îngrijiți și nu ala e scopul... Deci sunt sacrificați conștient, dar și vaccinați tot ei ar fi campioni la ce sistem sanitar avem!  

    Cand am citit ca boosterul da o protectie de aproape 70% contra infectiilor, acest lucru mi-a confirmat faptul ca studiul este fals, manipulat, incorect. Oamenilor, 70% nu a avut vaccinul nici contra variantei Wuhan, cea originala. Studiul nu trebuie crezut decat daca va asumati efectele pe care le veti suferi prin afirmatiile false pe care le face.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb