SUA: Hackerii ruşi au declanşat un atac cibernetic "colosal" şi "neobişnuit de sofisticat" împotriva companiilor americane

D.Ţ.
Internaţional / 3 iulie 2021

Hackerii ruşi au declanşat un atac cibernetic "colosal" şi "neobişnuit de sofisticat" împotriva companiilor americane

În jur de 200 de companii şi business-uri americane au fost afectate în urma unui atac cyber "colosal" şi, în acelaşi timp, "neobişnuit de sofisticat", de tip ransomware. Specialiştii americani în securitate IT suspectează că în spatele acestui atac cibernetic s-ar afla gruparea de hackeri ruşi REvil, informează Reuters şi Digi24.

Hackerii au ţintit mai întâi o companie IT din Florida (Kaseya), după care atacul s-a răspândit prin toate reţelele companiilor şi corporaţiilor care folosesc software-ul respectivei companii. Aceasta este, conform specialiştilor IT, o metodă avansată prin care un hacker reuşeşte să obţină controlul asupra unui software pentru a compromite ulterior, utilizatorii acelui software.

John Hammond, specialist în securitate cibernetică, a declarat: "Vorbim despre un atac colosal, cu efecte devastatoare asupra reţelei informatice (supply chain)".

Breşa de securitate informatică s-a produs vineri după-amiaza, când toate companiile şi firmele americane se pregăteau de închiderea programului, înaintea weekend-ului în care în SUA se sărbătoreşte Ziua Independenţei, pe 4 iulie.

Reprezentanţii Kaseya au declarat, într-un comunicat publicat pe site-ul companiei că investighează în prezent "un potenţial atac". Compania a refuzat să spună ce fel de firme au fost afectate şi domeniul de activitate al acestora.

Agenţia federală de Securitate Cibernetică şi Infrastructură IT a Statelor Unite a precizat, într-un comunicat că urmează să investigheze acest atac.

Ransomware este un tip de malware (software maliţios) folosit de hackeri pentru a extorca bani. Hackerii restricţionează accesul la date până la plata răscumpărării, utilizând criptarea sau blocând utilizatorii. În cazul acestui atac, utilizatorilor americani afectaţi li s-au cerut sume de de la câteva mii şi până la 5 milioane de dolari.

În cadrul întâlnirii de la Geneva de luna trecută, preşedintele american Joe Biden a declarat că preşedintele rus, Vladimir Putin, este responsabil de atacurile cyber realizate de hackeri ruşi împotriva agenţiilor federale sau companiilor americane.

Joe Biden i-a înmânat, de altfel, lui Vladimir Putin, cu acest prilej, o listă cu 16 sectoare critice de infrastructură, care nu ar trebui să fie ţinte ale atacurilor de tip cyber.

În luna mai, administraţia Biden a emis o decizie de urgenţă pentru 18 state americane după ce un atac cibernetic de tip ransomware a lovit cea mai mare conductă de combustibil din SUA.

Grupul de hackeri ruşi REvil (Ransomware Evil) este considerat a fi unul dintre cele mai puternice şi prolifice din lume, în materie de activităţi de criminalitate din domeniul informatic.

Hackerii ruşi s-ar fi aflat în spatele uriaşului atac îndreptat luna trecută împotriva celui mai mare producător de carne din lume. Cu această ocazie, Procesatorul de carne JBS USA a plătit o răscumpărare în Bitcoin echivalentă cu 11 milioane de dolari, după un atac cibernetic, care a afectat o mare parte dintre operaţiunile sale în America de Nord şi Australia.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Davai Russia!!!! Davai.

    Bine le-a facut, nu exista nimic mai mizerabil decât corporatismul american, plus ipocrizia și minciuna acestui sistem ticălos care îi permite lu Bezos sa zboare in spațiu în timp ce milioane de oameni mor efectiv de foame pe glob.

    1. Amazonul trebuia de mult timp reglementat si monopolul lui desfiintat.

    Averea lu Jeff Bezos a fost creată pe spinări de sclavi, de aici ipocrizia neomarxiștilor Vestului pe care ii tot ataca cibernetic Rusia lu Putin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb