SUA refuză solicitarea lui Zelenski: NATO nu va interveni în spaţiul aerian ucrainean

George Marinescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 octombrie

Sursa foto: Facebook/ NATO

Sursa foto: Facebook/ NATO

English Version

SUA nu sunt de acord ca ţările aliate, vecine cu Ucraina, să doboare rachetele şi dronele ruseşti care intră în spaţiul aerian ucrainean, deoarece asta ar însemna o escaladare a actualei situaţii şi implicarea NATO în actualul război, a afirmat, la finalul săptămânii trecute, Sabrina Singh, purtător de cuvânt al Pentagonului, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Washington.

Întrebată de reporteri, de ce NATO nu poate interveni în Ucraina pe modelul intervenţiei SUA, care împreună cu alte state aliate, au doborât recent rachetele balistice iraniene din spaţiul aerian al Israelului, Sabrina Singh a răspuns: "Vorbim despre două situaţii şi câmpuri de luptă foarte diferite. Preşedintele, chiar în momentul în care Rusia a invadat Ucraina, a dispus ca Pentagonul să ofere Ucrainei tot ceea ce are nevoie pe câmpul de luptă. (...) Preşedintele a garantat că Statele Unite nu vor trimite soldaţi în Ucraina, dar susţinem Ucraina în lupta pentru eliberarea teritoriului suveran".

Reporterii au cerut clarificări: "Adică doborârea acelor ţinte cu rachete lansate de pe teritoriul polonez sau român ar avea aceeaşi însemnătate ca şi cum cele două state ar trimite soldaţi pe frontul ucrainean?"

Reprezentanta Pentagonului a răspuns: "Asta ne-ar implica într-un război, într-un mod diferit. În prezent, suntem de părere că Ucraina a reuşit să se apere cu succes de atacurile ruseşti exercitate asupra oraşelor, civililor şi infrastructurii. Vom continua să ne asigurăm că au sprijinul de care au nevoie pentru a face asta".

Clarificările Pentagonului vin după ce atât preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, cât şi oficiali din Polonia au afirmat că statele aliate de flancul estic al NATO ar trebui să intervină şi să doboare în aer rachetele şi dronele ruseşti care atacă clădirile rezidenţiale, civilii şi infrastructura energetică a Ucrainei.

Faţă de aceste solicitări, potrivit presei din Federaţia Rusă, Kremlinul, prin Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, şi prin Maria Zakharova, purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, a avertizat că orice astfel de acţiune va avea consecinţe nefaste pentru statele NATO, deoarece echivalează cu intrarea efectivă în război a acelor ţări de partea Ucrainei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2945
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9447
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.6265

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb