O parte dintre militarii americani care vor fi retraşi din Germania vor fi instalaţi în România, a afirmat, sâmbătă, Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la Bucureşti.
În cadrul unui eveniment organizat de Consiliul din România al Ligii Navale a Statelor Unite, care a avut loc la Eforie, Adrian Zuckerman a declarat: "Sunt sigur că mulţi dintre voi aţi auzit recent că România va găzdui un număr substanţial de trupe americane suplimentare, ca rezultat al noii noastre politici strategice de apărare. România este aliat cheie în această politică strategică. Flancul de sud-est al Europei va fi pe deplin protejat de orice influenţă malignă. România este unul dintre pilonii şi partenerii vitali din strategia de apărare a Statelor Unite şi a NATO. România nu ar trebui să se îngrijoreze niciodată de integritatea şi securitatea graniţelor sale".
Amintim că preşedintele Donald Trump a decis ca SUA să retragă 11.900 de militari din Germania, pe care-i va împărţi în alte ţări membre NATO din regine, inclusiv în România. Informaţia repoziţionării militarilor americani a fost confirmată şi de preşedintele României, Klaus Iohannis, care a subliniat că se aşteaptă ca o parte dintre aceştia să fie relocaţi în România.
"Pot să vă spun de pe acum că România a atras atenţia de ani de zile. Eu am atras atenţia de ani de zile că este nevoie de mai mulţi militari în zona Mării Negre, că este nevoie de atenţie sporită pe zona Mării Negre. Dacă acum se întâmplă acest lucru, suntem foarte mulţumiţi. Soldaţii americani sunt tot timpul foarte bineveniţi în România", a declarat recent preşedintele Klaus Iohannis.
Conform primelor informaţii oferite presei de oficialii de la Pentagon, aproximativ 2000 de soldaţi ar urma să fie mutaţi în Belgia şi Italia, dar SUA au în vedere relocarea unor trupe şi în Polonia şi statele baltice, dacă se ajunge la un acord cu aceste ţări cu privire la statutul lor.
"Cei aproape 4500 de soldaţi ai Regimentului 2 Cavalerie se vor întoarce în Statele Unite, pe masură ce alte trupe vor continua să fie dispuse prin rotaţie, spre estul Alianţei, în zona Mării Negre. De asemenea, plănuim să rotim trupe din Departamentul 5, nou înfiinţat, în Polonia", a transmis recent şi Mark Esper, secretar de stat la Pentagon.
În varianta extinsă, baza de la Marea Neagră va avea o nouă suprafaţă desfăşurată de 30 de hectare, dar şi drumuri şi platforme aeroporturare pe alte 300 de hectare. În plus, se va construi o nouă pistă, exclusiv militară.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.08.2020, 07:26)
Alo Bursa! cu puțină euforie poate ne spuneți la care Eforie s-a desfășurat evenimentul? după cate stim noi sunt două Eforii, sud și nord.
2. Chirie
(mesaj trimis de Ion în data de 03.08.2020, 12:15)
.......#dar soldați ăștia nord-americaniu.s.a., când vin în ?România?, plătesc chirie statului român pentru bazele care le folosesc??????
......#mulț umesc, aștept răspuns?????!
3. Întărituri
(mesaj trimis de anonim în data de 03.08.2020, 13:37)
Armata și miliția RO. îs ineficiente în implementarea CARANTINEI .....
.