SUA vrea să înceapă să construiască prototipuri ale frontierei mexicane

C.R.
Internaţional / 2 septembrie 2017

SUA vrea să înceapă să construiască prototipuri ale frontierei mexicane

Departamentul pentru Securitate Internă a făcut primul pas major pentru construirea unei bariere la graniţa cu Mexic, o promisiune de campanie a preşedintelui Trump, oficialii anunţând că au atribuit contracte pentru construirea mai multor prototipuri de zid betonat, potrivit New York Times.

Comisarul adjunct interimar la Vama şi Protecţia Frontierelor, Ronald D. Vitiello, a explicat că: "prototipurile şi desenele peretelui de frontieră vor completa alte instrumente pe care le folosim pentru a ne securiza frontierele".

Ronald D. Vitiello a spus că prototipurile vor fi de aproximativ 30 de picioare înălţime şi că contractele au fost între 400.000 şi 500.000 de dolari fiecare.

Patru companii vor construi prototipurile din zona San Diego, potrivit oficialilor de la Vama şi Protecţia Frontierelor, o agenţie din cadrul departamentului. Companiile selectate vor avea fiecare câte 30 de zile la dispoziţie pentru a finaliza proiectele după ce agenţia le-a dat ordinul de începere a lucrărilor.

Unii critici din Congres au acuzat administraţia şi aliaţii săi republicani că au propus să reducă fondurile Agenţiei Federale de Gestionare a Situaţiilor de Urgenţă, departamentul pentru recuperarea în caz de dezastru, pentru a putea plăti zidul de frontieră. O serie de democraţi au numit peretele inutil.

Laura Peterson, anchetator al Proiectului de Supraveghere a Guvernului, care a făcut parte din comisia pentru securitate a Senatului şi din comitetul pentru afaceri guvernamentale, a spus: "Este greu de înţeles valoarea strategică a zidului în vederea protejării cetăţenilor americani şi a activităţilor ilegale".

Trump a ameninţat căva suspenda guvernul dacă peretele de frontieră nu este inclus în următorul proiect de lege vizând cheltuielile, conform sursei.

Trump a cerut Congresului să aloce în 2017 1,6 miliarde de dolari pentru a construi un zid de-a lungul graniţei de aproximativ 1,900 de mile cu Mexicul. Un amestec de bariere, de la garduri cu lanţuri şi ziduri din oţel, ce împiedică oamenii să treacă peste grinzile de oţel care opresc autovehiculele, se întind deja în jur de 650 de mile de la graniţă. Totodată, congresul a oferit 341 milioane de dolari în 2017 pentru a repara şi a susţine barierele existente.

Comitetul de credite al camerei a aprobat un proiect de cheltuieli care include 1,6 miliarde dolari pentru zid. Proiectul de lege ar finanţa 74 mile de garduri de-a lungul graniţei. Senatul nu a reacţionat faţă de proiectul de cheltuieli. Departamentul a realocat 20 de milioane de dolari din alte programe pentru a plăti pentru a putea plăti prototipurile şi costurile aferente, potrivit agenţiei.

Acordarea contractelor pentru prototipuri vine la luni întregi după ce Trump a emis un ordin executiv de instruire a agenţiei Vămilor şi Protecţiei Frontierelor pentru a construi structura de-a lungul unor secţiuni ale frontierei. În martie, agenţia a emis două cereri de propuneri, pentru un zid de beton şi alte tipuri de pereţi. Contractele celelalte tipuri vor fi anunţate săptămâna viitoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb