Subscrierea la "Transgaz" începe în noiembrie

R.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 iulie 2007

Listarea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a "Transgaz" Mediaş ar putea să aducă cel puţin 50-60 de milioane de euro companiei, a declarat, vineri, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian. Domnia sa a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă: "Listarea la Bursă a fost un proiect pe care l-am reintrodus în program şi, după multe tergiversări ce avuseseră loc în anul trecut, am decis consultantul. Sperăm ca în luna noiembrie să începem programul de subscriere".

Potrivit Rompres, ministrul Vosganian a arătat că semnalele sunt foarte bune şi este foa­rte posibil să se înregistreze o suprasubscriere, iar la începutul anului viitor "Transgaz" să fie o realitate pe piaţa de capital.

Ministrul Economiei şi Finanţelor a discutat vineri, la Mediaş, cu conducerile "Romgaz" şi "Transgaz", pe marginea politicii investiţionale şi pregătirea programului de iarnă. Varujan Vosganian a declarat că "Trans­gaz" are, în acest an, un program investiţional de 188 de milioane de lei, echivalentul a circa 62 milioane de euro. Cea mai mare parte din acest program investiţional se adresează lucrărilor noi, respectiv conducte de înaltă presiune care asigură sau îmbunătăţesc aprovizionarea cu gaz metan.

Domnia sa susţine că minis­terul are în vedere lărgirea accesului populaţiei, modernizarea şi extinderea conductelor de înaltă presiune şi acţiunea de mentenanţă pentru conductele deja existente.

Atât în ceea ce priveşte curentul electric, cât şi gazul metan, se doreşte creşterea interconectivităţii, adică posibilitatea realizării transportului prin conducte respectiv linii a gazului metan sau a curentului electric.

Principalele lucrări la reţelele de gaze naturale sunt pe rutele Biharia - Aleşd, Crevedia - Podişor, în jurul Capitalei, Negru Vodă - Techirghiol, o conductă care se va extinde până la Agigea şi care va realiza aprovizionarea cu gaz metan a litoralului Mării Negre. Urmează Nădlac - Arad, Giurgiu - Ruse, Jibou - Cluj, Urziceni - Ploieşti şi racordarea oraşului Azuga.

Vor fi finalizate lucrările la conducta Filiaşi - Turnu Severin, alimentarea cu gaz a municipiului Giurgiu şi Căpâlna - Ştei. Există două proiecte în perspectivă, care vor intra în execuţie în acest an. Este vorba de Gheorgheni - Topliţa, o zonă destul de dificilă climateric şi pentru care o astfel de reţea este foarte necesară, şi zona Gura Humorului - Câmpulung Moldovenesc - Vatra Dornei, a subliniat Varujan Vosganian.

Pentru anul viitor, în funcţie de modul în care se va negocia cu Autoritatea Naţională pentru Reglementarea Energiei tariful de transport, se estimează că programul investiţional va fi cel puţin egal cu cel din 2007.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb