Subscrierile celor doua companii UNIQA au crescut cu 5,7% in T1 2021

Comunicate de presă / 24 mai 2021

Cele doua companii UNIQA de pe piaţa locală au încheiat primul trimestru din 2021 cu un volum total al primelor brute subscrise situat la nivelul de 25,2 milioane euro, conform IFRS, în creştere cu 5,7% faţă de rezultatul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unui comunicat remis redacţiei.

În primul trimestru din 2021, rezultatele pe segmentul asigurărilor non-auto indică un avans de 8%, comparativ cu perioada similară a anului anterior, susţinut de asigurările de locuinţă, incendiu şi accidente ca principali contributori.

Evoluţia segmentului de asigurări auto a păstrat ca repere principale obiectivele de îmbunătăţire a calităţii portofoliului CASCO şi restrângere a ponderii asigurărilor obligatorii de răspundere civilă la nivelul portofoliului companiei.

"Avem un start bun în 2021, cu rezultate relevante în direcţiile strategiei de creştere durabilă a activităţii UNIQA. Evoluţia companiei în primele trei luni ne arată că facem paşi importanţi către redresare în zonele impactate de contextul anului trecut şi ne bazăm pe soliditatea financiară a companiei, care ne permite să respectăm promisiunile faţă de clienţii şi partenerii noştri, de echipa noastră şi, nu în ultimul rând, faţă de comunitate. Performanţa UNIQA este susţinută, mai departe, de valoarea pe care suntem hotărâţi să o aducem în viaţa clienţilor. Ne bazăm pe un model de organizare a activităţii cu ajutorul căruia adresăm nevoile clieniţlor, deopotrivă oameni şi companii, într-un mod relevant, pentru o experienţă de cea mai bună calitate şi o călătorie de durată alături de UNIQA", a declarat Paul Cazacu, CEO UNIQA Asigurări.

Îmbunătăţirea rezultatelor pentru activitatea de asigurări de viaţă vizează, în special, segmentul bancassurance, cu o creştere de 45% a vânzărilor în primele trei luni din 2021, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior. Vânzarea produselor tradiţionale a continuat, de asemenea, să susţină redresarea pe această linie de activitate, cu un avans de 16% în primul trimestru al anului curent, comparativ cu intervalul similar din 2020.

"Primele luni ale anului au marcat deja o creştere importantă pentru UNIQA pe segmentele asigurărilor de viaţă şi bancassurance, cel mai puternic impactate de efectele pandemiei. Credem că trendul se va menţine pe toate segmentele de asigurări de viaţă, în condiţiile în care aceste soluţii de protecţie deţin încă o pondere redusă la nivelul pieţei, însă beneficiază de un grad tot mai mare de conştientizare cu privire la necesitate în rândul clienţilor, încurajat de provocările cu care ne-am confruntat cu toţii în perioada crizei sanitare. Este un parcurs de durată, însă, prin grijă şi o bună înţelegere a nevoilor clienţilor, vom continua să fim alături de ei cu soluţii relevante, simple şi accesibile, care îi ajută să îşi construiască planurile pentru o viaţă mai bună", a precizat Radu Brăgărea, Vicepreşedinte Directorat UNIQA Asigurări de viaţă.

Cele două companii UNIQA au încheiat primul trimestru din 2021 cu un volum total al primelor brute subscrise situat la nivelul de 25,2 milioane euro, conform IFRS, în creştere cu 5,7% faţă de rezultatul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut.

UNIQA Asigurări şi UNIQA Asigurări de viaţă au continuat să investească în calitatea experienţei şi în valoarea oferită clienţilor, încheind primul trimestru din 2021 cu un nivel optimizat al costurilor administrative, situat cu 7,8 puncte procentuale sub cel înregistrat în aceeaşi perioadă din 2020.

Valoarea totală a daunelor plătite de UNIQA în primele trei luni din 2021 s-a ridicat la nivelul de 15,7 milioane euro, cu 19% peste cel înregistrat în perioada similară a anului anterior.

Top 3 al celor mai importante daune plătite în primul trimestru din 2021 a totalizat despăgubiri în valoare de 4,2 milioane euro, acoperind riscurile de incendiu, avarii accidentale / pierdere de profit şi fenomene meteo - furtună / inundaţie, pentru activităţi din industriile de bricolaj, energetică şi construcţii / montaj.

Profitul net total înregistrat de ambele companii UNIQA în primele trei luni din 2021 a fost de 1,9 milioane euro, conform IFRS.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb