Sud-Estul Europei, împânzit de liniile Electromontaj

George Marinescu
Ziarul BURSA #Companii / 3 martie 2020

Sud-Estul Europei, împânzit de liniile Electromontaj

Reţeaua naţională de transport şi distribuţie a energiei electrice a cunoscut de-a lungul timpului mai multe etape de dezvoltare, dar cea mai amplă a demarat în urmă cu 70 de ani, odată cu înfiinţarea companiei cunoscută astăzi sub denumirea de Electromontaj SA.

Constituită în 1949, entitatea bucureşteană a construit cea mai amplă reţea de transport şi distribuţie a energiei electrice din această regiune a Europei, a electrificat aproape întreaga ţară şi a realizat interconexiunea cu sisteme energetice din centrul, estul şi sudul continentului.

Compania Electromontaj SA a construit, de-a lungul celor 70 de ani de activitate, linii electrice aeriene (OHL) de 20 - 132 kV a căror lungime totală este de 6,5 ori lungimea ecuatorului. Vorbim despre 260.000 de kilometri de reţea de linii OHL, la care se adaugă 85.000 de kilometri de cabluri subterane, 12.000 kilometri de linii OHTL de 220 - 400 kV, 154 kilometri de linii electrice aeriene de 750 kV şi multe alte construcţii în domeniul energiei.

Societatea nu şi-a desfăşurat activitatea doar pe plan naţional, ci a participat la lucrări de anvergură în domeniul energetic din mai multe zone ale lumii, cele mai recente având loc în prezent pe continentul african, în Tanzania şi Rwanda, în parteneriat cu o companie din India.

Electromontaj a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 238,8 milioane lei, menţinându-şi profitul din 2018, cand a atins nivelul de 8,6 milioane lei.

Compania autohtonă are lucrări în Orientul Mijlociu şi în Orientul Apropiat, dar şi în Europa. De exemplu, Electromontaj SA a construit jumătate din reţeaua electrică din Cipru, derulea­ză un proiect în Bulgaria şi participă la două licitaţii în Macedonia şi Albania pentru proiecte ce au menirea interconectării celor două ţări balcanice la reţeaua europeană de transport de energie electrică.

Societatea a reuşit să se califice pe lista scurtă a firmelor cu care compania naţională olandeză din domeniul energiei electrice va efectua lucrări în anii următori.

În contextul în care, la nivel naţional, ne confruntăm cu un exod masiv al muncitorilor români, Electromontaj SA a pus în practică o politică de personal ce presupune ca viitorii angajaţi să beneficieze de un stagiu intensiv de pregătire ce durează şase luni. Cei de la Electromontaj au apelat şi la personal străin, intenţionând să demareze un proces prin care să atragă în ţară o parte dintre cetăţenii români aflaţi peste hotare. Chiar dacă anvelopa salarială a crescut, odată cu aplicarea prevederilor OUG 114/2018, efectul pozitiv s-a făcut simţit în creşterea numărului angajaţilor pe parcursul anului trecut, fapt reflectat benefic în activitatea companiei.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Mi-ai fost un colaborator de nadejde.

    Sau, mai bine spus, invers. :)) 

    Oamenii napastuiti ai Romaniei o arunca in vremuri intunecate, in Primitivitate! Martirii ultimilor 35 de ani!!! In timpul comunismului, oamenii de pe strada erau luati de pe strada si li se oferea o locuinta si un loc de munca! Acum, comunismul s-a exacerbat, a devenit HARD HIDDEN COMMUNISM, se vede in atitudini, s-a conservat in gesturi dure!!! Oamenii au fost antrenati sa traiasca in saracie, sa fie lacomi, sa aiba bani doar pentru mancare, daca ii au! NU REACTIONEAZA LA NIMIC, NU DAU CU VINOVATII PENTRU ACEASTA SARACIE ENORMA DE PAMANT , DESI SUNT FRUSTRATI DE LIPSA CIVILIZATIEI ADEVARATE! MULTI MOR DE FOAME!!! Se ~lupta~ mai bine cu morile de vant! Pentru ca nu au curaj! Pentru ei, a se duce in excursie, a-si cumpara haine, a viziona un film la cinema, asta e un lux! Au toalete fara apa, in fundul curtii, casele sunt mici! Fara materiale de lux!!! Exista si cazul celor napastuiti extrem de dur! Un caz legendar este DAN SMARANDA, batranul cu cantarul din Pitesti, MARTIRUL EPOCII CU DINTII DE LUP RANJIND LA TOTI! Asa cum ranjeste si CORONAVIRUSUL!!! Se duce la spital si medicii nu ii pot vindeca maladiile, pentru ca doresc bani, nu au tehnici moderne, cazul lui a fost ascuns, pentru a NU DERANJA PE MULTI DINTRE TOVARASII LA PUTERE, traieste in adapostul din Casa de Noapte a Nordului Pitestiului, ar dori o odaie calda!!! Sta de dimineata pana seara in frig sau in caldura extrema pentru a avea ce manca! Dar vremurile sunt dure, pensiile nu cresc, deoarece oficialii nu vor sa fie deranjati, de la furt din banul public, am spune noi! Pentru ca Romania nu are spitale moderne, zgarie-nori, autostrazi, sanatate, salarii de varf!!!ALTI MARTIRI DURI AI EPOCII DE TRISTA AMINTIRE ALATURI DE MARTIRII ULTIMILOR 35 de ani (~Dezavuez cu adanca manie proletara aceasta atitudine de a lovi in Brava Noastra Lume NOUA PROPAGATA DE DUSMANII POPORULUI, TOVARASI!!!~): GHEORGHE DIN SLOBOZIA, care se duce la Bucuresti cand nu are de lucru, Roxana din Bucuresti, de 40 de ani! IONEL NEAGA DIN FATA MAGAZINULUI ~VICTORIA~ DIN BUCURESTI, BATUT DE RUDE!!! UN MEDIC VETERINAR IN CARE S-A ARUNCAT UN OU!!! UN FOST PROFESOR UNIVERSITAR CARE A AVUT CARTILE ARSE!!!

    1. Asta cu nu reacționam la nimic și vrem doar bani de mâncare este reală. Pentru cei care am prins dresura pe timpul lui Ceaușescu. Dar noi dispărem, ăștia mici vor de toate o bate pe mami și pe mamaie sa le dea bani își scoată iubita la produs se agita pe la jocuri și pariuri. Le trebuie,

      propaganda tv le spune că suntem societate de consum și vor și ei să se conformeze cum am făcut-o și noi odată. Decât că invers 

      Stimabile ,,aici era vorba ,despre activitatea de bun exemplu a ,,firmei Electromontaj SA..care are un palmares bogat in activitatile de productie transport energie electrica. Foarte frumos prezinta ,autorul activitatea efcienta a firmei ! Am lucrat si in cadrul fostei Intreprinderi Electromontaj ,.Doresc sa ,mentionez ca in activitatea de montare a LEA de inalta tensiune ,acei bravi muncitori ,au activitate de ,,acrobat la circ,, si este la fel de periculoasa ,ca cel de la circ, Sa stai ,catarat la inaltimea de 30 ml ,cu centura legat , si sa faci conex, corecte si sigure ,nu este usor !!

    Aia cu mărirea de salariu a fost o gluma pentru Electromontaj. Pentru ca de mărirea de ~20% nu au beneficiat decât oamenii cu funcții de conducere!

    Pleaba, din care fac parte si eu, a obținut doar o majorare de 10% ...  

    Cred ca este SINGURA companie care beneficiază de acea ordonanță si nu a mărit confort .

    1. Subscriu in totalitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb