SUPLIMENTUL FONDUL PROPRIETATEA Super-oferte "Fondul Proprietatea"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 24 ianuarie 2011

Super-oferte "Fondul Proprietatea"

Investitorii interesaţi să beneficieze de evoluţia cotaţiei acţiunilor "Fondul Proprietatea", înainte de listarea lui la Bursa bucureşteană, au avut la dispoziţie, începînd cu anul trecut, câteva produse. Cu câteva săptămâni înainte de prima tranzacţie pe BVB, brokerii au redus comisioanele ca să atragă tot mai mulţi clienţi.

Warrant-uri la Viena

La finele lunii decembrie 2009, casa de brokeraj "Wood&Company" din Cehia a lansat un produs derivat (warrant) având ca activ acţiunile Fondului Proprietatea, tranzacţionat pe OTC-ul Bursei de la Viena. Un certificat avea ca activ suport 500.000 de acţiuni Fondul Proprietatea.

Warrantul funcţiona ca o opţiune de tip call, înseamnând că la data scadenţei, 30 noiembrie 2010, vânzătorul, respectiv Wood&Company, se angaja să vândă acţiunile FP la un preţ, echivalent în euro, de 0,3 lei/titlu. Reprezentanţii "Wood& Company" au fost reticenţi în declaraţii de presă, menţionând doar că produsul lansat la Viena se adresează unei categorii limitate de investitori.

Warrant-uri la Frankfurt

La cîteva luni distanţă, şi italienii de la "Unicredit" au lansat derivate care au ca activ suport acţiunile Fondului, la Bursa de la Frankfurt.

Un warrant echivalează cu o mie de acţiuni Fondul Proprietatea, urmând să ajungă la maturitate pe 26 septembrie 2011.

iFond Financial România

48,06% din activul Fondului iFond Financial România, adminis-trat de Intercapital Invest era plasat, la 30 septembrie 2010, în acţiuni ale Fondului Proprietatea. Conform prospectului de emisiune, 21,24% din activ era plasat în acţiunile celor cinci Societăţi de Investiţii Financiare (SIF), iar 17,30% din activ era plasat în acţiunile celor doi operatori bursieri, BVB şi Sibex.

iFond Financial (IFR) a strâns în luna august peste 8 milioane lei de la investitori. Titlurile iFond Financial, listate la Bursa de Valori Bucureşti, au ajuns la un preţ de 247,2 lei/unitate, vineri. Valoarea nominală a IFR este de 200 lei.

Tranzacţii în marjă la "Tradeville"

SSIF "Tradeville" oferă clienţilor săi posibilitatea să tranzacţioneze în marjă acţiuni Fondul Proprietatea (FP), din prima zi a listării, prin intermediul serviciului SMART.

Futures pe FP la Sibex

Bursa din Sibiu va putea lansa la tranzacţionare derivate pe acţiunile Fondului Proprietatea, după listarea acestora pe piaţa spot a Bursei de Valori Bucureşti.

BCR oferă reduceri de comisioane clienţilor care vor să investească în acţiuni ale FP

Banca Comercială Romană (BCR) oferă tuturor deţinătorilor de acţiuni ale Fondului Proprietatea, precum şi celor care doresc să inves-tească în aceste titluri, o reducere la jumătate a comisionului de tranzacţionare la Bursă, acesta fiind acum de doar 0,25%, minim 10 lei/tranzacţie. Comisionul de 0,25% include toate taxele şi comisioanele BVB, Depozitarului Central şi CNVM.

Reduceri la comisioanele de tranzacţionare şi asistenţă gratuită

Mai multe case de brokeraj au dedicat secţiuni importante din propriile siteuri de Internet listării FP. Aces-tea încearcă să atragă clienţi oferind asistenţă gratuită şi, în unele cazuri reducerea comisioanelor.

"Prime Transaction" a anunţat că oferă, până la 30 iunie 2011, o reducere de 50% a comisionului de succes pentru deţinătorii de acţiuni FP care îşi deschid un cont de investiţii administrat de broker.

Pentru a putea tranzacţiona chiar din prima zi este necesară parcurgerea următoarelor etape:

Vânzătorul de acţiuni FP:

- încheie contract cu o societate de brokeraj şi deschide contul de tranzacţionare

- prezintă extrasul de cont din care rezultă numărul de acţiuni deţinute

- completează cererea de transfer al acţiunilor din Secţiunea I a Depozitarului Central în contul de tranzacţionare deschis la societatea de brokeraj

- plasează telefonic sau online ordinul de vânzare

Cumpărătorul de acţiuni FP:

- încheie contract cu o societate de brokeraj

- deschide contul de tranzacţionare

- alimentează contul de tranzacţionare cu suma ce se doreşte a fi investită

- plasează telefonic sau online ordinul de cumpărare

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. NU VINDETI in primel saptamani. Asteptati macar 1 luna, iar daca nu aveti mare nevoie de bani asteptati 3 luni consolidarea pretului spre un trend ascendent, apoi vindeti in trepte. Asociatia actionarilor va va indruma cum. Cine vinde acum va pierde semnificativ si le va spori profitul speculatorilor privati straini, care vor intra acum in piata. Fondurile straine de anvergura ce vor urca pretul, nu vor intra mai devreme de o luna, doua de la listare. Le impune regulamentul intern sa astepte consolidarea cursului. In plus, NU ALEGETTI BROKERUL DUPA VALOAREA COMISIONULUI. Comision sub 0.5%

    nu asigura calitatea, nu ofera consultare ampla si sfaturi in avantajul clientului, ci va fi interesat doar de rulaj  

    1. VINDETI ACUM FP ! Pretul va scadea odata cu trecerea timpului !

      Nu va lasati influentati de oricine! Nimeni nu va poate garanta ca peste 3 luni veti obtine un pret mai mare!

      Fondurile straine nu vor intra ca berbecii la cumparare, nu-s fraieri sa salte pretul in sus, interesul lor este sa cumpere cat mai jos ! 

      ptr. Georgescu: esti broker, ai nevoie de rulaj ca sa incasezi comsiioane??? te inteleg, asa ca-ti dau o varianta de compromis: daca as avea 1 milion de actiuni, as vinde maine in ziua listarii,doar o treime sau maxim jumatate din pachetul de actiuni detinut. si DOAR CU LIMITE DE PRET !! pe care le -as aseza in trepte intre 1 si 0.9 ron/actiune, ca sa prezumam preturi de vis (ptr vanzator), dar inca realizabile intraday. In rest, nu as vinde actiunile sub 0.8 decat daca ma sufoca datoriile... As tine cel putin jumatate din pachet pina la finele anului !

      Omul de ce credeti ca a ramas consultant ptr frnaklin T ? Ca sa tina aproape de informatiile inside... cine , cand va cumpara dintre partenerii lu iMobius. Ca sa afle momentul optim de vanzare pentru pachetul sau de multe milioane. Smart guy, imi place omu :))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb