SUPLIMENUL FONDUL PROPRIETATEA Oamenii de afaceri, despre listarea Fondului Proprietatea

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 24 ianuarie 2011

Mircea Simion Vescan, Dinel Staicu, Monica Fufezan, Iosif Pop

Mircea Simion Vescan, Dinel Staicu, Monica Fufezan, Iosif Pop

Mircea Simion Vescan, preşedintele-director general al producătorului de echipament pentru industria energetică "Armax Gaz" Mediaş, apreciază managementul actual al Fondului Proprietatea, des-pre care crede că va determina o administrare corectă a companiilor de stat. Domnul Vescan ne-a declarat: "Fondul Proprietatea este unul dintre emitenţii cei mai buni pentru investitorii autohtoni. Este un fond care nu îi lasă pe cei de la Romgaz să dispună de bani după propriul plac. Cred că de abia de-acum statul va învăţa să administreze corect companiile la care este acţionar".

Dinel Staicu, fost preşedinte-director general al SIF "Oltenia": "Cred că, la fel ca orice afacere de început în România, Fondul Proprietatea poate să fie o afacere de succes. Fondul va fi listat, vom vedea o abundenţă de vânzători şi cumpărători".

Monica Fufezan, directorul Fabricii de confecţii SC "MODA" SA Arad: "Din cauza crizei prin care trecem, nu sunt foarte încrezătoare în fondurile de investiţii. Scăderea valorii acţiunilor listate la bursă mă face să fiu pesimistă şi să nu doresc să investesc în acţiunile Fondului Proprietatea. Poate că greşesc, dar nu sunt interesată de acţiuni nici ca persoană juridică, nici ca persoană fizică. Dacă m-aţi fi întrebat acum 5 ani, probabil că aş fi investit nişte sume în aces-te acţiuni".

Iosif Pop, fost preşedinte al Băncii Transilvania:

"Listarea Fondului Proprietatea este un moment extraordinar de aşteptat şi asta nu pentru că se numeşte aşa sau pentru că are o avere însemnată. Fondul beneficiază de o abordare de listare foarte profesionistă şi, atunci când organizezi road-show-uri şi în alte ţări, stârneşti piaţa de capital a ţării res-pective. Meritul acestei campanii este că a deşteptat interesul pentru întreaga piaţa românească şi a stârnit aşteptări mari. Ca dovadă, capitalurile străine au început să vină şi, în ultimele săptămâni, am văzut bani proaspeţi pe piaţă. Mie îmi pare rău că nu am achiziţionat titluri Fondul Proprietatea când am avut o ofertă foarte bună pe piaţă. Aceasta se întâmpla încă înainte de discuţiile legate de listare şi am avut oferte bune din partea unor persoane repuse în proprietate. Desigur, nici acum nu este târziu, mai ales atunci când piaţa se află pe un trend crescător. Eu am să urmăresc oricum aceste titluri, ca unul care activez constant pe piaţa bursieră din anul 1996 şi am un portofoliu deschis".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb