Suprasubscriere de patru ori pentru oferta SIF Oltenia

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 22 iunie 2022

Suprasubscriere de patru ori pentru oferta SIF Oltenia

Operaţiunea fusese aprobată într-o adunare convocată la scurt timp după ce Ben Madadi depusese la ASF o ofertă pentru achiziţia a 7% din SIF Oltenia, informaţie ce în momentul apariţiei convocatorului nu era publică

Oferta de răscumpărare de acţiuni proprii derulată de SIF Oltenia (SIF5) între 8 şi 22 iunie a fost suprasubscrisă de patru ori, după cum reiese din comunicatul companiei publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Derulată la un preţ de 2,5 lei/titlu, oferta publică prin care SIF-ul din Craiova a ţintit răscumpărarea a 25 milioane de acţiuni proprii (echivalentul a 5% din capitalul social), a avut un indice de alocare de 0,2401863393, ceea ce înseamnă că la 100 de acţiuni oferite spre răscumpărare sunt alocate 24 la preţul preferenţial. Oferta a fost intermediată de Swiss Capital.

Operaţiunea fusese aprobată de acţionari la adunarea din 31 martie, titlurile urmând să fie anulate pentru reducerea capitalului social.

Foarte suspect este că acţionarii SIF Oltenia au fost convocaţi să aprobe operaţiunea de piaţă în data de 23 februarie, la doar două zile după ce Ben Madadi depusese la ASF o ofertă pentru achiziţia a 7% din SIF Oltenia, la preţul de 2 lei/titlu, informaţie ce în momentul apariţiei convocatorului nu era publică. Mai mult decât atât, practica uzuală este ca astfel de programe de răscumpărare să fie propuse la adunarea de bilanţ, ca metodă complementară sau alternativă de a recompensare a acţionarilor. Dar atunci SIF-ul a convocat acţionarii pentru aprobarea răscumpărării în data de 31 martie, înainte de adunarea de bilanţ, care a avut loc pe 28 aprilie. Ben Madadi a strâns în oferta pe care a derulat-o între 9 şi 22 martie numai 0,19% din SIF Oltenia, faţă de 7% din societate, pentru cât lansase operaţiunea de piaţă.

Acţionariatul SIF Oltenia este populat de mai multe fonduri de investiţii finanţate în diferite proporţii de SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia.

Pentru finele lunii mai, SIF Oltenia a raportat o Valoare Unitară a Activului Net de 4,3425 lei, ceea ce raportat la preţul curent al acţiunii SIF5, de 2,07 lei, oferă un discount de tranzacţionare de 52%.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Sa vedem cât se va corecta prețul.... eu personal cred ca va închide la 1.9.

    Cineva din interiorul ASF a ciripit de s-au miscat asa repede conducatorii Sif 5 cu convocatorul pentru rascumpararea actiunilor proprii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb