Supravegherea video, soluţie pentru violenţa din şcoli

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 13 aprilie 2023

Supravegherea video, soluţie pentru violenţa din şcoli

Propunerile legate de stoparea violenţei în şcoli vin din toate părţile. Excesul în această direcţie poate face la fel de mult rău ca fenomenul în sine. Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, afirmă că supravegherea claselor prin intermediul camerelor video ar fi în interesul public pentru prevenirea faptelor de violenţă care ar putea fi comise de către elevi. Deca a arătat că există deja o astfel de supraveghere, înregistrările fiind deja utilizate în anumite cazuri: "Avem camere de luat vederi şi am văzut că în anumite cazuri au fost şi utilizate înregistrările. Sigur că avem un regim acolo, trebuie să avem grijă la dreptul la imagine, de dreptul profesorului de a fi supravegheat în timpul orei. Dar eu cred că pentru interesul public, cum ar fi combaterea violenţei, ar putea fi o măsură care previne - faptul că ştiu că se poate vedea fapta antisocială şi, sigur, numai anumite persoane autorizate ar trebui să aibă acces la înregistrări. Dar şi în opinia mea ar putea reprezenta o soluţie". Ministrul a vorbit şi despre reapariţia centrelor de reeducare: "Avem deja centre educaţionale speciale, dar direcţionarea copiilor către aceste centre nu o poate face decât instanţa. Avem o procedură foarte clară din punct de vedere juridic. Nu cred că trebuie segregare de tip centre de reeducare, aşa cum existau în perioada de dinainte de 1989. În deceniile care au trecut am văzut că există soluţii mult mai eficiente pentru reabilitarea elevilor".

O procedură de management al cazurilor de violenţă în şcoli va fi realizată în două săptămâni, a declarat Ligia Deca menţionând că sunt discuţii cu Ministerul Justiţiei şi Ministerul Afacerilor Interne pentru modificări legislative privind modul în care va răspunde familia în astfel de situaţii, dar şi pentru o procedură de identificare şi confiscare a obiectelor interzise introduse în şcoli: "Vizavi de discuţia pe care au ridicat-o cadrele didactice - şi pe bună dreptate - în urma cazurilor de săptămâna trecută, foarte vizibile în presă, dar ştim cu toţii că nu doar din cauza a ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută, este o chestiune pe care trebuie să o adresăm la nivel de cauze, şi anume violenţă în mediul şcolar. Suntem cu toţii afectaţi de aceste evenimente. Cred că este o reacţie emoţională absolut explicabilă şi ea trebuie să genereze soluţii, dar soluţiile vin atunci când ne putem apleca, nu sub imperiul emoţiei de moment, ci atunci când găsim cea mai bună variantă în contextul legislativ, nu numai al educaţiei, ci şi în alte tipuri de contexte legislative, de exemplu când ne uităm la Codul civil sau Codul penal. Îmi aduc aminte că în luna noiembrie sau decembrie am avut mai multe cazuri de violenţă şcolare, de data aceasta între elevi. În acel moment, am iniţiat discuţii cu Ministerul Familiei, care are în subordine Autoritatea pentru Protecţia Copilului, şi cu Ministerul Afacerilor Interne, care are în subordine Direcţia de siguranţă şcolară". Ministrul Educaţiei a arătat că a purtat discuţii cu Ministerul Justiţiei şi Ministerul Afacerilor Interne pentru a vedea ce modificări legislative trebuie făcute în privinţa modului în care poate răspunde familia, din punct de vedere al amenzilor sau al acţiunilor pe care familia ar trebui să le ia în cazuri de violenţă. Ea a mai afirmat că Ministerul Educaţiei a avut în dezbatere publică Strategia Naţională pentru educaţie parentală, care va fi adoptată în termen de şase luni.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Aha, astia care ziceau ca nu se poate educa nicicum cineva online vor sa puna camere de filmat ca sa faca ordine in clasa de la laptop, din alta incapere.

    Noaptea mintii! 

    Mai bine o zic pe-a dreapta. Le place spionarea. De-aia se umplu toate localitatile de camere de filmat desi nu se vede nici un efect de pe urma lor. Sa te poate urmari politistul local din curte pana la magazin si inapoi. Pentru securitatea ta, desigur! 

    1. Nu se vede niciun efect, aparent, pentru ca aceste camere sunt discrete. Dar sunt alte camere care vin insotite de avertismentul "zona supravegheata video". Iar acolo efectele se observa si sunt benefice.

      Camerele trebuie sa ajunga in salile de clasa si pe holuri, tocmai pentru a corecta idiotenia si prostia parintilor care nu isi pot educa progeniturile. Violenta in crestere este rezultatul degradarii calitatii umane a romanilor. 

      Ba mai terminati cu prostia asta de apune camere in salile de clasa. Unde s-a mai auzit asa ceva. Ce tampenie este asta. Esti de la sindicatele aservite care au propus aceasta tampenie. Ar trebui ca toti profesorii sa nu mai stea in aceste sindicate aservite politicului. Puneti ma camere video in toate ministerele, la prim-ministru la toti si apoi dupa ce va puneti voi, noi nu o sa acceptam o astfel de prostie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb