SURPRIZA A FĂCUT "PLICI!" Vîntu a cedat în faţa Realităţii...

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 3 mai 2011

Ionuţ şi Ioana Vîntu

Ionuţ şi Ioana Vîntu

Mult aşteptata surpriză promisă preşedintelui Băsescu de către Sorin Ovidiu Vîntu a fost una parţial răsuflată şi cu rază mică de acţiune. Vânzarea a 90% din acţiunile Realitatea TV către omul de afaceri Elan Schwartzenberg nu a mai reprezentat o noutate pentru nimeni luni după prânz. Singura întrebare care nu şi-a găsit răspuns a fost dacă surpriza, aşa cum a fost ea, a fost plăcută sau nu pentru şeful statului? Nici măcar noul proprietar al Realitatea TV nu a găsit o explicaţie, mărginindu-se să spună că o apreciază pe Andreea Marin Bănică, dar că nu este un mare fan al surprizelor.

Demnă de menţionat a fost ieşirea în public a celor doi copii ai omului de afaceri, fiica acestuia, Ioana Vîntu, făcând public anunţul vânzării acţiunilor: "Eu şi fratele meu am vândut toate acţiunile pe care le deţineam în Realitatea Media. Noul proprietar este Elan Schwartzenberg, iar din acest moment, tatăl meu, Sorin Ovidiu Vîntu, nu mai este asociat în niciun fel în această afacere. Pentru dumneavoastră, Sorin Ovidiu Vîntu este un personaj controversat, pentru noi este tata".

Noul proprietar al Realitatea TV, Elan Schwartzenberg, are planuri mari, visând la un CNN local. Aces-ta a declarat că are acces la fonduri şi investiţii de 100 de milioane de euro pentru a asigura funcţionarea postului TV. Cu toate acestea, a adăugat şi că va respecta contractul de management în vigoare încheiat cu Sebastian Ghiţă, dar a aruncat şi o primă săgeată în direcţia acestuia, precizând că nu are niciun fel de afaceri cu statul şi nu va tolera ca această televiziune să fie folosită pentru afaceri cu statul. Printre altele, Elan Schwartzenberg a declarat: "Nu mai fac de mult micromanagement şi, personal, nu mă pricep la mass-media. Sper să nu fie nevoie de mine, sper să am viaţa de până acum, am un singur regret, îmi plăcea să mă duc la RTV şi când aveam ceva de spus comentam, din păcate înţeleg că deontologia profesională mă va obliga ca la RTV în afară de astă-seară să mai apar doar în situaţii excepţionale. Această televiziune i-a costat pe unii sănătatea, pe alţii libertatea.

Sorin Ovidiu Vîntu a creat o televiziune de succes, care i-a adus numai probleme". Noul acţionar majoritar nu a dorit să dezvăluie cât a plătit pentru Realitatea, declarând doar că Sorin Ovidiu Vîntu şi-a recuperat investiţia. Elan Schwartzenberg şi-a consolidat relaţiile cu nume mari din lumea de afaceri europeană la celebrele partide de vânătoare organizate de Ion Ţiriac.

Citeste Revista presei asupra lui Elan Schwartzenberg

Cum poporul nu duce lipsă de simţul umorului, deocamdată nu este impozitat, au şi apărut primele glume pe marginea surprizei promise de Sorin Ovidiu Vîntu. Se spune că fostul şef al Realitatea TV s-ar afla în spatele asasinării lui Osama bin Laden. Aceasta ar fi de fapt mega-surpriza cu mesaj clar pentru "prietenii" săi. Este celebră înregistrarea cu Vîntu când se laudă că a împuşcat sute de racheţi.

Tot la umor, dar involuntar, se încadrează şi declaraţia lui Elan Schwartzenberg, care, referindu-se la decizia lui Sorin Ovidiu Vîntu (aflat în stare de arest preventiv) de a vinde acţiunile postului TV, a spus: "Cred că domnia sa a considerat că a venit un moment în care trebuie să se bucure de viaţă". Nu sunt excluse surprizele!

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Unde ii gaseste Vintu pe astia?

    1. pe acolo pe unde bate ...sau unde ii convine

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb