SURSE:  Acţionarii SIF Banat - Crişana au respins solicitările SIF Oltenia

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 20 iunie 2019

Acţionarii SIF Banat - Crişana au respins solicitările SIF Oltenia

Acţionarii SIF Banat - Crişana (SIF1) au respins, în şedinţa de astăzi, solicitările formulate de grupul de acţionari coagulat în jurul SIF Oltenia (SIF5), printre care revocarea actualei conduceri a societăţii, reprezentată de Bogdan Drăgoi şi Radu Răzvan Străuţ sau distribuirea ca dividende din profitul anului 2016 a sumei de 77,62 milioane lei şi care au fost repartizate la "alte rezerve", potrivit unor surse prezente la AGA de la Arad.

Acţionarii SIF1 au mai avut avut astăzi pe masă o informare privind pierderile şi beneficiile rezultate din plasamentele SIF Banat-Crişana din 2017 până în prezent, un raport legat de tranzacţiile realizate de SIF Hoteluri SA, SIF Imobiliare PLC şi Administrare Imobiliare SA, precum şi o informare legată de

motivele pentru care SIF1 nu s-a constituit parte civilă în procesul Lakis-Bîlteanu.

Potrivit materialelor prezentate de SIF Banat - Crişana pentru AGA, SIF-ul nu s-a constituit parte civilă în dosar deoarece, auditorul independent contractat de societate, nu a constatat un prejudiciu pentru SIF Banat - Crişana în urma încheierii tranzacţiilor cu acţiuni Azuga Turism.

Recent, SIF Banat - Crişana şi SIF Muntenia au solicitat convocarea acţionarilor SIF Oltenia, având drept principal scop revocarea lui Tudor Ciurezu din fotoliul de conducător al SIF-ului din Craiova, pe motiv că acesta întârzie pe diverse căi punerea în aplicare a hotărârilor AGA din 9 mai, ce presupun modificarea actului constitutiv al SIF5 prin reducerea numărului de administratori şi înfiinţarea unui Comitet Investiţional cu puteri decizionale.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. hmm, inca nici un comentariu… nici o injuratura !!!

    se pare ca nu mai plateste nimeni postacii de serviciu …. 

    1. O fi fo surpriza! Ce naiba sa mai comentezi?

      Ei na, sa comentezi si tu asa, ce n ai voie? Iar a invins hezbolahul? Pai ce a patit Iancu, zapciul de craiova?

    Numai eliminarea pragului de detineri la SIF - uri va creea actionariat , consilii de administratie si directorate interesate de rezultate palpabile pentru actionari. D

    esi, nu este singura conditie. 

    1. Vad ca pragul e de mult ridicat pentru smecheri...Numai fraierii se mai impiedica de el...

    Nimic surprinzător. Cata vreme ASF ii lasa pe najib cu 30% actii si pe BD sa isi faca numărul sa cam uitam de sif e. Se va lasa cu măcel cand se va instaura BD ul la olteni si va încerca să îl detroneze pe ciorile. Cred ca pana acolo ii va merge. La TLV isi va rupe dintii.

    1. Corect! BD se cere șef la Sif 5, hezbolahi vrea TLV ul si cam stop joc. Ciorcilă stie dar tace si va face . cand o veni momentul nici fulgii nu raman din hezbolahi:))

      Doamne fereste, nebunilor, de unde le scoateti?

      In tara asta orice nebunie este posibila. Daca Hezbollahul a pus mana pe 70.000 ha teren fertil in Romania, si-a construit terminal de cereale in portul Constanta, are capacitate mare de depozitare, de ce nu i-ar trebui si o banca? Tetik e turc, sifoanele sunt predate cu TLV cu tot, iar libanezii chiar daca sunt in conflict de interese, vezi cine a votat la SIF1, nerecuperarea prejudiciului pe Azuga Turism, sunt lasati nestingherit sa-si aprobe ilegalitatile, atunci nu mai trebuie sa ne mire absolut nimic. Asa ca TLV poate fi preluata fara bani, de catre Lakis & Co

      ASF doarme, DIICOT nu se autosesiseaza, Ciurezu este facut dictator, satrap si ofensator si dna Dancila connduce Romania ....avem toate sansele sa fim condusi de libanezi. 

      Buna mancarea libaneza

    Cum adica? Acționarii SIF1 nu vor dividende. ... de acum 3 ani. Ce proiecte a avut SIF1 ca sa aiba nevoie de bani? Ce investitii preconizeaza acum? Ce tâmpenie e asta!!! E o flegma aruncata în obrazul pieței de capital, a oamenilor onesti, a tuturor!!

    1. Pai asta arata starea pieței noastre. Un ping-pong scurt jucat cu banii acționarilor. Arata foarte clar cat de importanta este bursa la noi. Nu avem nicio speranța. Dar cea mai mare rușine este ASF. Cel putin priin faptul ca nu constata nimic este complice. Dar nuu ... ASF susține trecerea la piață emergenta :)) Ce bufonerie pe fata, ce circ. Nu sunt de acord cu ce face Franklin Templeton la noi, dar parcă acum îmi doresc sa vina sa preia toate SIF-urile și sa facă ce crede. Din păcate, se pare ca și ei vor sa plece. Sa lichideze totul și gata.

      Corect, lichidarea e cea mai echitabila soluție. Sif 1 aburește de 3 ani răscumpararea de acțiuni . ASF este o Rușine , najib chiar va prelua TLV . Nimic nu il mai oprește cand are 3 SIF e la picioare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb