Surse: Allianz, investigată în Germania

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 septembrie 2021

Surse: Allianz, investigată în Germania

Autorităţile germane de reglementare au lansat o investigaţie privind cea mai mare companie financiară a ţării - Allianz SE - după colapsul unora dintre fondurile sale de investiţii din SUA, în 2020, spun surse citate de Reuters.

Decizia va spori presiunile asupra firmei de asigurări, care deja se confruntă cu o serie de procese din partea investitorilor din cauza fondurilor Structured Alpha Funds şi cu investigaţiile Departamentului american al Justiţiei (DoJ), şi autorităţii de supraveghere a pieţei de capital din SUA (U.S. Securities and Exchange Commission - SEC).

Divizia Allianz de gestionare a activelor include Pimco şi Allianz Global Investors (AGI), ambele fiind în centrul proceselor. Divizia gestionează active de aproximativ 2.400 miliarde de euro (2.900 miliarde de dolari).

Investigaţia organismului care supervizează sectorul financiar german, BaFin, vizează mai multe departamente şi în ce măsură directorii Allianz din afara diviziei de gestionare a activelor aveau cunoştinţă sau erau implicaţi în operaţiuni, conform Agerpres.

Un purtător de cuvânt al Allianz a declarat marţi că firma este în contact permanent cu BaFin în toate problemele, inclusiv Structured Alpha.

Luna trecută, oficialii Allianz au anunţat că au reevaluat riscurile legate de fonduri, după ce au fost abordaţi de DoJ, şi au ajuns la concluzia că ar putea fi afectate viitoarele rezultate financiare.

Allianz a anunţat recent că se aşteaptă ca în acest an profitul său operaţional să se situeze în jumătatea superioară a intervalului estimate de companie: 11 - 13 miliarde de euro.

În august, compania a raportat o creştere peste aşteptări, de 46%, a profitului său net în trimestrul al doilea din 2021, în urma reducerii presiunilor cauzate de pandemie asupra afacerii. Profitul net atribuibil acţionarilor a urcat la 2,225 miliarde de euro (2,60 miliarde de dolari) în perioada aprilie-iunie 2021, de la 1,528 miliarde de euro în urmă cu un an. Analiştii se aşteptau la 2,055 miliarde de euro.

Profitul operaţional s-a ridicat la 3,3 miliarde de euro, în creştere cu 29%, iar veniturile totale au urcat cu 10,9%, la 34,3 miliarde de euro.

Allianz a anunţat că intenţionează să răscumpere acţiuni în valoare de până la 750 milioane de euro până la finalul anului. Din 2017, compania a efectuat câteva programe importante de răscumpărări de acţiuni, valoarea totală fiind de 8,25 miliarde de euro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cu un profit de 46% a depășit bitcoin Este un profit operațional ce depășește orice asteptare si este foarte greu de obținut daca nu vinzi active care s-au apreciat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb